Esteu aquí

Notícia

L’Euroregió Pirineus Mediterrània vol potenciar els clústers

En unes jornades celebrades a Barcelona, les cinc regions de l’Euroregió acorden treballar conjuntament com un macroclúster transfronterer.

AddToAny buttons: 
07.12.2011

REDACCIÓ

Una cinquantena de representants de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, un projecte de cooperació econòmica-política entre Catalunya, les Illes Balears, Aragó, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, han pactat un full de ruta per consolidar l’Euroregió com a àrea capdavantera en innovació i recerca en biotecnologia i TIC al servei de la salut. Això ha estat durant les jornades Innovació i recerca a l’Euroregió Pirineus Mediterrània: reptes per al creixement econòmic, celebrades el dia 21 de novembre de 2011 a Barcelona.

Entre els representants de l’Euroregió hi ha polítics del Governs regionals, i directius i tècnics d’entitats que promouen diversos clústers d’aquests àmbits com Biocat, la fundació TICSalut, ACC1Ó, EuroBioMed, BioIB, Pôle Cancer-Bio-santé, entre d’altres.

A partir d’ara, les cinc regions de l’Euroregió treballaran conjuntament com un macroclúster transfronterer, "un clúster de clústers, que s’ha de convertir en un pol d'innovació al sud d'Europa", com ha assenyalat el director general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya i representant de la presidència catalana de l'Euroregió, Salvador Sedó. Aquest funcionament serà la clau per enfortir la coordinació regional i permetrà construir projectes comuns amb finançament europeu.

Properament, es constituiran grups de treball euroregionals per línies temàtiques (telemedicina i teleassistència, història clínica i carpeta personal de salut, estàndards i interoperabilitat, formació i desenvolupament professional, i cerca de nous models de finançament i gestió). També es crearà un mapa de projectes i lideratges per a cada àmbit TIC i salut, i es detectaran oportunitats en projectes europeus.

La fundació TICSalut acollirà la secretaria que coordinarà el macroclúster.

Els representants de l'Euroregió al Palau de Pedralbes de Barcelona - Foto: © Ainhoa Gomà, Euroregió Pirineus Mediterrània.

Contingut relacionat: 
Categories: