Vés al contingut

Innovació al Sistema de Salut de Catalunya

Actualment, Catalunya compta amb un important ecosistema reconegut a nivell internacional per la seva quantitat i qualitat de recerca, pels seus processos assistencials i per les seves empreses innovadores, startups i spinoffs. 

Davant les evidents dificultats amb les quals es troben aquestes entitats a l'hora de ser adoptades pel mateix sistema que les ha ajudat a créixer (SISCAT), el Departament de Salut ha decidit crear la Subcomissió d'adopció de la innovació al Sistema de Salut, coordinada per Biocat i dependent de la Comissió Departamental d'Innovació i Transformació del Sistema de Salut. 

L'objectiu principal és orquestrar un sistema que permeti fer un seguiment, registrar, identificar, prioritzar i donar suport a la innovació desenvolupada al nostre país perquè pugui ser incorporada òptimament tant als centres sanitaris com en l'àmbit sistèmic i integral en tot el Sistema de Salut de Catalunya.

Fruits dels treballs de la Subcomissió es presenta el Pla Operatiu d’accés a la innovació al Sistema de Salut de Catalunya que recull les vies i mecanismes d’accés de la innovació al Sistema de Salut de Catalunya i, en última instància, poder arribar al conjunt de la població.

El Pla posa un especial focus en agilitzar el desenvolupament i adopció de les innovacions que milloren la salut i el benestar de la població, contribueixen al desenvolupament i progrés social i econòmic del país i són les més estratègiques, prioritàries pel sistema, per que el transformen i el fan més resilient.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.