Vés al contingut

Un total de 26 empreses i 9 institucions catalanes assistiran, del 22 al 25 d’abril vinent, a BIO International Convention, la principal convenció biotecnològica mundial que se celebrarà al Chicago (Illinois, EUA). La delegació catalana, integrada per empreses biotecnològiques, biomèdiques, de capital risc i entitats de recerca, representa més de la meitat de la delegació espanyola (55%). Biocat coordina per setè any consecutiu la participació catalana en aquesta convenció biotecnològica.

La majoria de les empreses catalanes que viatgen enguany a BIO Chicago (65%) són companyies biotecnològiques que es dediquen a les àrees terapèutiques, diagnòstics i serveis d’R+D. Són: AB-Biotics, Abillity Pharmaceuticals, Althia, Anaxomics, Archivel Farma, BCN Peptides, Biochemize, Bionure, Gri-Cel, GP Pharm, Intelligent Pharma, Lykera Biomed, Oryzon , Phyture Biotech, Plasmia Biotech, Readycell i Salvat Biotech.

Un 12% són companyies farmacèutiques: Bioiberica, Lacer i Laboratorios Rubió. La delegació la completen un 23% d’empreses que ofereixen serveis de consultoria relacionats amb l’enginyeria i diferents àrees de desenvolupament de negoci, jurídica i de capital risc. Són: Grifols Enginyeering, Backer & Mckenzie, Bioemprèn, Janus Developments , Performlab i Caixa Capital Risc.

Pel que fa a les institucions de recerca, hi assistiran: Centre de Regulació Genòmica (GRG), Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica (FCRB), Institut de recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona), Leitat Centre Tecnològic, Health Universitat de Barcelona HUBc), i les Xarxa BioNanoMed Catalunya i Xarxa Oncocat, impulsades per Biocat, entitat que, juntament amb ACC1Ó, completa la delegació catalana present a Chicago.

La BioRegió de Catalunya se situarà dins el pavelló oficial espanyol (número 1417), amb 9 estands d’empresa, que ocuparà una superfície de 418 metres quadrats i estarà al costat dels pavellons de França, Israel, Illinois (estat amfitrió), Maryland, Oklahoma, Wisconsin i Massachusetts, entre altres. Dins el pavelló espanyol hi haurà representades BioBasque (5 estands) i Andalucía BIORegión (4 estands.), i  5 empreses que pertanyen a comunitats sense bioregió constituïda.  La participació de l’Estat espanyol a BIO Chicago es convoca oficialment a través de l’ICEX i es gestiona a través de les bioregions, amb la col•laboració de l’Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio).

La BioRegió de Catalunya compta amb 300 companyies biotecnològiques, farmacèutiques i de tecnologies mèdiques, 10 universitats que ofereixen titulacions i fan recerca en biociències, 15 hospitals amb una activitat destacada en recerca i 20 parcs científics i tecnològics. Si hi afegim les companyies de serveis i proveïdors especialitzats en el sector, el nombre d’empreses s’enfila fins a 520. A més, Catalunya té unes infraestructures d’altíssim nivell, com ara el sincrotró ALBA-CELLS, el supercomputador Mare Nostrum, del Barcelona Supercomputing Centre (BSC) i el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG), entre altres.

Tota la informació de Catalunya a la BIO 2013: http://www.biocat.cat/bio2013

Biocat

Biocat és l’entitat que coordina i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques innovadores a la BioRegió de Catalunya. La seva missió és dinamitzar tots els agents que actuen en aquest àmbit i les seves iniciatives, per a configurar un entorn amb un sistema potent de recerca, una transferència de coneixement activa i un teixit empresarial emprenedor que esdevingui motor econòmic del país i contribueixi al benestar de la societat.

Per a més informació:

Biocat:
Gabinet de premsa • 662 315 523 • premsa@biocat.cat

Contacte a Chicago:
Silvia Labé  • +34 662 315 400 • slabe@biocat.cat
Adela Farré • +34 626 992 057 • afarre@biocat.cat

Subscriu-te al nostre RSS
També ens pots seguir a Twitter i LinkedIn
Opinions i comentaris a http://bloc.biocat.cat    

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.