Vés al contingut
Més sobre el projecte Innaxe

Millorar les estratègies d’innovació dels bioclústers europeus

Biocat lidera el projecte Innaxe (Inclusive and Aligned Innovation Agendas Across Europe), finançat pel programa Horitzó Europa, per aprofundir en com generar un major impacte de les nostres accions a la BioRegió. El projecte té vocació d'arribar a tota Europa, gràcies als 5 clústers i la xarxa de 45 BioRegions que formen el consorci. 

4 pilars del projecte són:

  • Coneixement a fons de l'ecosistema i comparativa internacional dels indicadors utilitzats.
  • Comparativa de programes i serveis oferts per les entitats clúster.
  • Anàlisi d'impacte d'aquests programes i serveis sobre l'ecosistema.
  • Pla d'acció conjunt per millorar la cartera de serveis i fomentar el dinamisme i la competitivitat dels sistemes innovadors de la UE.

Durant la primera fase del projecte (2020-2024), els socis acordaran un conjunt d’indicadors per mesurar el rendiment d’innovació dels ecosistemes de ciències de la vida i tecnologies de la salut i poder comparar les regions. En la segona fase, el consorci involucrarà els agents públics i privats de les seves respectives regions en les activitats de reflexió i co-creació del projecte.

Finalment, s'elaborarà un pla d’acció conjunt, amb les accions identificades com d’alt impacte, per tenir uns ecosistemes de ciències de la vida i la salut més interconnectats, inclusius, sostenibles, dinàmics i competitius a tota Europa.

Activitats principals d’Innaxe

  • Mapar i mesurar punts forts i febles, i les capacitats i necessitats dels ecosistemes dels socis.
  • Avaluar l’impacte dels programes i serveis dels socis als seus ecosistemes pel que fa a connexió, acceleració, escalat de la innovació, talent i competitivitat.
  • Comparar pràctiques amb d’altres clústers de manera estandarditzada, per a trobar les pràctiques més valuoses, contribuint a reduir la fragmentació entre regions innovadores líders i modestes.
  • Enfortir el diàleg i escalar la connexió entre ecosistemes i entre els actors de la innovació a tots els nivells de la quàdruple hèlix.
  • Definir i preparar la implementació d’un pla d’acció conjunt a 5 anys, per fomentar la interconnexió i la competitivitat dels ecosistemes innovadors arreu de la UE.

Els agents dels diferents ecosistemes participen en la validació de les iniciatives del pla d’acció a través d’enquestes.

Consulta la pàgina de LinkedIn d'INNAXE

Membres del projecte

El projecte, liderat per Biocat, té com a socis els bioclústers d’Île de France (França), Rhine-Neckar (Alemanya), Bulgària i Dinamarca, i el Consell Europeu de BioRegions (CEBR).

Amb el suport de

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.