Vés al contingut
Més sobre el projecte EDAH

Dades per a una medicina innovadora i més eficient

El projecte EDAH té com a objectiu contribuir a la construcció de l'EHDS i a que Europa aprofiti aquesta oportunitat excepcional d'explotar el creixent volum de dades de salut per a l'assistència sanitària, la recerca i la innovació, l'elaboració de polítiques, finalitats regulatòries i la medicina personalitzada.

Accions principals

La primera fase del projecte EDAH (2022-2024) està enfocada en l’anàlisi i la construcció del diàleg.

 Les tasques principals són:

  • Garantir una visió general coherent dels desenvolupaments estratègics relacionats amb l’EHDS, i aprofondir l’enteniment entre els set ecosistemes participants, tot involucrant els diferents agents de la quàdruple hèlix.
     
  • Establir un mecanisme de coordinació per a connectar actors rellevants dels ecosistemes innovadors arreu d’Europa i involucrar-los en converses al voltant de reptes i oportunitats per a avançar en l’EHDS.
     
  • Escalar el diàleg a la Unió Europea desenvolupant vies de col·laboració amb les presidències de torn (República Txeca, Suècia, Espanya i Bèlgica), aportant inputs per a la definició de les seves agendes.
     
  • EDAH ha desenvolupat 7 casos d'estudi de diferents Estats Membres de la UE analitzant els seus reptes i necessitats davant la implementació de l'EHDS. Consulteu els DAFOs de Portugal, República Txeca, Suècia, Bulgària, Espanya, Bèlgica i Hongria al web del projecte.

En la segona fase es desenvoluparà, validarà i finalitzarà un Pla d’Acció Conjunt per impulsar la sinergia entre ecosistemes i avançar en l’Espai Europeu de Dades de Salut.

Web del projecte EDAH

Membres del projecte

Biocat lidera aquest projecte en el qual participen ScanBalt (Estònia), Health Cluster Portugal i el Consell Europeu de BioRegions (CEBR).

Amb el suport de

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.