Vés al contingut
De la recerca al mercat i als pacients

Un sistema de transferència fort, estructurat i orientat al mercat

La transferència de tecnologia és un dels àmbits d’actuació crítics per tenir una Catalunya altament innovadora, competitiva i preparada. Per això, Biocat analitza les necessitats del sistema català de salut i identifica árees prioritàries d’innovació per impulsar els projectes a escala internacional. D’altra banda, organitzem activitats de matchmaking per promoure relacions de col·laboració entre els diferents agents de l’ecosistema de salut (investigadors, empreses farma i biotec, inversors...) i propiciem els acords entre els projectes d’instituts de recerca i d’hospitals i els potencials inversors i llicenciataris.

Biocat també treballa al costat de l’Administració i dels organismes facilitadors per establir mecanismes de finançament i coordinació que accelerin la valorització de projectes i propiciïn polítiques d’incentius per la comunitat investigadora, metges, personal sanitari i gestors d’innovació.

Activitats destacades

  • Trobades periòdiques amb responsables d’oficines de transferència (OTRIS) de les entitats de recerca i coneixement de Catalunya, per compartir experiències i identificar necessitats.
  • Esdeveniments de matchmaking entre grups de recerca i empreses, com l’Open Innovation Forum.
  • Plataformes que faciliten la trobada entre projectes early-stage i inversors per impulsar l’emprenedoria i l’escalat de projectes, com l’Invest BioRegion Portal.
Visita l’Invest BioRegion Portal
Impuls al desenvolupament de negoci

Biocat fomenta les oportunitats de negoci entre projectes i startups de la BioRegió i corporates

Les teràpies avançades són medicaments d’ús humà basats en cèl·lules, gens o teixits que serveixen per regenerar teixits, tractar malalties inflamatòries i autoimmunes i el càncer, entre d’altres. El gran repte és passar dels assajos clínics a l’escalat industrial d’aquestes teràpies.

vídeo Manel Balcells
https://www.youtube.com/watch?v=WnDB4Mi5MiU&feature=youtu.be
El Conseller Manel Balcells anuncia que Biocat coordinarà el hub de Teràpies Avançades (novembre 2022).
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.