Vés al contingut
De la recerca al mercat i als pacients

Un sistema de transferència fort, estructurat i orientat al mercat

La transferència de tecnologia és un dels àmbits d’actuació crítics per tenir una Catalunya altament innovadora, competitiva i preparada. Per això, Biocat analitza les necessitats del sistema català de salut i identifica árees prioritàries d’innovació per impulsar els projectes a escala internacional. D’altra banda, organitzem activitats de matchmaking per promoure relacions de col·laboració entre els diferents agents de l’ecosistema de salut (investigadors, empreses farma i biotec, inversors...) i propiciem els acords entre els projectes d’instituts de recerca i d’hospitals i els potencials inversors i llicenciataris.

Biocat també treballa al costat de l’Administració i dels organismes facilitadors per establir mecanismes de finançament i coordinació que accelerin la valorització de projectes i propiciïn polítiques d’incentius per la comunitat investigadora, metges, personal sanitari i gestors d’innovació.

Activitats destacades

  • Trobades periòdiques amb responsables d’oficines de transferència (OTRIS) de les entitats de recerca i coneixement de Catalunya, per compartir experiències i identificar necessitats.
  • Plataformes que faciliten la trobada entre projectes early-stage i inversors per impulsar l’emprenedoria i l’escalat de projectes, com l’Invest BioRegion Portal.
  • Accelerar l'arribada d'innovacions al Sistema de Salut de Catalunya a traves del Programa d'Accés de la Innovació al Sistema de Salut de Catalunya (PASS).
Visita l’Invest BioRegion Portal
Impuls a la innovació, la transferència de tecnologia i l'emprenedoria

Tech Transfer Day

El Tech Transfer Day, impulsat per Biocat, s'ha consolidat com la trobada de referència de les Oficines i Agents de Transferència de Tecnologia i Innovació d’universitats, centres de recerca i tecnològics, i instituts de recerca dels hospitals de Catalunya.

La jornada, que té com a objectiu compartir experiències i potenciar la col·laboració entre els diferents agents de l'ecosistema d'innovació en salut, inclou divereses presentacions i sessions de networking. També s'hi exposen les darreres novetats del sector, convocatòries de finançament i s'hi presenten nous programes d'acceleració i activitats focalitzats a promoure la transferència de tecnologia i la captació d'inversió.

La tercera edició de la trobada, organitzada a l'abril del 2024, va congregar més de 120 professionals del sector.

Més informació

El Tech Transfer Day es consolida com la trobada referent d’oficines de transferència de tecnologia i innovació del sector a Catalunya
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.