Esteu aquí

Sobre el Web

En aquesta secció hi trobareu informació sobre l’accessibilitat del web biocat.cat, recomanacions de navegabilitat, atenció a l’usuari i un accés als diferents microsites de l’entitat.

1. Biocat.cat

Aquest és el web oficial de Biocat –l’organització que coordina i dinamitza la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona–, que compila els millors recursos i serveis 2.0 per a les empreses i entitats de recerca catalanes i estrangeres, amb l’objectiu d’establir un punt de trobada i d’interacció entre tots els membres del bioclúster català –anomenat també BioRegió de Catalunya– i promoure’l en l’àmbit internacional. D’altra banda, també és un canal obert per a tots els ciutadans interessats en conèixer de prop la biotecnologia.

L’edició del portal s’ha fet amb el programari lliure Drupal, un sistema de gestió de continguts (CMS) de referència orientat a comunitats web.

 

2. Accessibilitat

Biocat.cat és un web amb un disseny accessible, és a dir, sense obstacles visuals i tecnològics per tal de facilitar l’accés al major nombre possible d'usuaris.

Per complir aquest objectiu, s’han seguit les pautes d'accessibilitat WCAG 1.0 establertes pel grup de treball WAI (Web Accessibilitty Initiative) que pertany al W3C (World Wide Web Consortium).

 

2.1 Ajudes per accedir al contingut

 

2.1.1 Mida del text

 

L’usuari pot ajustar les fonts a la mida que li convingui. Aquesta acció es pot dur a terme de diferents maneres segons el navegador web que s'utilitzi.

Navegador Acció de menú
Firefox Visualitza > Mida del text > Augmenta / Redueix
Internet Explorer Visualitza > Mida del text > Més gran
Internet Explorer Mobile Veure > Zoom > Més gran
Konqueror Visualitza > Augmenta la font / Minva la font
Opera Visualitza > Zoom > %
Safari Veure> Ampliar text

 

2.1.2 Disseny visual

El disseny accessible té en compte que el disseny visual es pugui desactivar accedint al contingut en format d'una sola columna amb lletres negres sobre fons blanc (segons la configuració per defecte de la majoria de navegadors gràfics). D'altra banda, també hi ha navegadors web que permeten seleccionar un full d'estil personal per adaptar la presentació a les necessitats de l'usuari.

Com desactivar el disseny visual:
Navegador Acció de menú
Firefox Visualitza > Estil de pàgina > Sense estil
Konqueror S'ha de modificar la configuració de l'aplicació
Opera Visualitza > Estil > Mode autor

Nota: els navegadors esmentats en les dues llistes anteriors corresponen a alguns dels navegadors més utilitzats. En cap cas vol ser una llista de navegadors recomanats per Biocat.

 

2.2 Configuració tècnica

 

2.2.1 Pàgines web

Juntament amb els estàndards d'accessibilitat web s'ha adoptat l'estàndard XHTML 1.0 per al marcatge del contingut i els fulls d'estil en cascada (CSS) per al disseny, evitant utilitzar tecnologies de propietat que condicionen l'ús de determinats aparells o navegadors. Aquests estàndards garanteixen l'accés a la informació a través de qualsevol dispositiu de navegació que segueixi els estàndards i les recomanacions del W3C.

2.2.2 Formats de contingut

En alguns casos, podria ser que les pàgines XHTML es complementin amb continguts disponibles en altres formats de presentació. En aquests casos, ja que és possible que no hi hagi un format estàndard i obert (o potser hi és, però el seu suport no està generalitzat) s'ha optat per formats molt implantats i amb connectors (plugins) gratuïts:

 

3. Requisits

Per tal de garantir el funcionament òptim del web recomanem als usuaris que tinguin instal•lades les següents versions dels navegadors:

  • Per als usuaris que tinguin ordinadors PC amb sistema operatiu Windows es recomanen els navegadors Internet Explorer versió 7.0 (o superior) o Mozilla Firefox 2.0.
  • Els usuaris que tinguin ordinadors PC amb sistema operatiu Linux es recomana el navegador Mozilla Firefox 2.0 (o superior).
  • Per als usuaris amb Mac es recomanen utilitzar Mozilla Firefox 2.0 o Mozilla Camino 1.6. El navegador Safari, instal•lat per defecte, també està suportat.
  • Per visualitzar correctament els elements Flash del web cal disposar del programa Flash Player.
  • Per visualitzar correctament els documents PDF del web cal disposar del programa Adobe Acrobat.

És necessari, també, disposar d'una pantalla almenys de 1.024x768 píxels. Cal tenir activades les opcions Javascript i CSS per gaudir de tota la interfície gràfica, tot i que aquests elements no són imprescindibles per navegar.

 

4. Altres webs de Biocat

B·Debate International Center for Scientific Debate Barcelona
www.bdebate.org

Programa formatiu Biocàpsules
http://biocapsules.biocat.cat/ca/

Fòrum Biocat
http://forum.biocat.cat/

 

5. Atenció a l’usuari

Si tens cap dificultat a l'hora d'accedir o visualitzar la nostra informació, o consideres que es podria millorar l'accessibilitat en algun aspecte, no dubtis a posar-te en contacte amb l’Àrea de Comunicació i Relacions Externes de Biocat a través del correu electrònic comunicacio@biocat.cat.

 

6. Crèdits

Equip editorial: © Biocat – Àrea de Comunicació i Màrqueting
Disseny gràfic: © Neus Cañas