Vés al contingut

Redacció

AB-Biotics ha signat un contracte que atorga a Aceto Corporation la distribució en exclusiva del seu probiòtic anticolesterol AB-Life als Estats Units i el Canadà. S’estima que l’operació suposarà per a la biotec catalana un volum de negoci d'uns 3,5 milions d’euros durant els tres anys i mig renovables que dura el contracte.

AB-Life es llençarà en els propers sis mesos al mercat nord-americà, amb un gran potencial de vendes ja que només als Estats Units més de 100 milions d’adults tenen uns valors totals de colesterol en sang superiors als normals (200mg/dl) segons l’American Heart Association.

"Aquest contracte és una gran fita ja que són dos mercats prioritaris en el nostre pla d'internacionalització, i ara podrem entrar-hi de la mà d'un excel·lent partner local molt ben posicionat", destaquen Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, cofundadors i consellers delegats d’AB-Biotics.

El contracte suposarà un volum de negoci estimat de 3,5 milions d’euros en els propers tres anys i mig.

Aceto, que cotitza al Nasdaq i amb una facturació de 412,4 milions de dòlars l’últim exercici, distribueix components per a firmes globals de la indústria farmacèutica, nutracèutica, agrícola i química. "Aceto Corporation també disposa d'una sòlida xarxa comercial a la Xina i l'Índia i això ens obre les portes a una possible entrada futura al mercat asiàtic", destaquen Bonachera i Audivert.

L'acord és el cinquè contracte de llicència internacional que signa AB-Biotics aquest 2012. El probiòtic AB-Life ja compta amb acords de llicència a Mèxic, el Brasil i Veneçuela a través de les farmacèutiques Armstrong Laboratoris, Biolab i Laboratoris Leti SAV, respectivament, mentre que la firma eslovena Inspharma té els drets de distribució del producte al sud-est d'Europa. A Espanya i Andorra,  ja es troba de venda en farmàcies i el comercialitza Lacer.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.