Vés al contingut

REDACCIÓ

Dins de les potències emergents, l'Índia i la Xina semblen cridades a ser els mercats més importants en l’àmbit de la biotecnologia i les tecnologies mèdiques. L'elevada capacitat de producció en l’àmbit farmacèutic, ha fet de l’Índia un dels primers productors mundials en genèrics i biosimilars i el mercat on els grans laboratoris europeus i americans busquen socis per desenvolupar part dels seus processos de producció.

Les relacions entre la Unió Europea –el segon gran operador econòmic mundial en el camp de la biotecnologia–  i l’Índia estan catalogades com estratègiques i prioritàries, de manera que les dues regions estan negociant per tal d'establir un marc propici per promoure l’intercanvi comercial i la transferència tecnològica.

ACC1Ó, l'agència de la Generalitat de Catalunya que promou la competitivitat de l'empresa catalana, acaba de publicar un estudi de 65 pàgines on s'analitza el marc legal i institucional del sector de la biotecnologia a l’Índia, amb l’objectiu de contribuir a augmentar la seguretat jurídica i promoure les relacions comercials i la transferència tecnològica entre els actors indis i europeus, superant obstacles com la complexitat del sistema legal i de la propietat Intel·lectual indis. ACC1Ó té un centre de promoció de negocis a Nova Delhi des de 1992.

Els autors de l'estudi són Xavier Seuba, doctor en Dret de la Universitat Pompeu Fabra i Carlos Correa,  doctor en Dret de la Universitat de Buenos Aires.

Ja en el marc del Fòrum Biocat 2010, el passat 2 de desembre, el director del Centre Internacionalització d’ACC1Ó, Diego Guri, va anunciar la publicació d'aquest estudi durant la seva participació a la taula rodona Mercats emergents: l'Índia i la Xina.

Estudi Biotechnology in India: its Policy and Normative Framework (2010)

Altra documentació d'interès:

  • Presentació Surbhi Sharma, Secretary General Interactive Technology Software and Media Association (Índia) | Veure | Descarrega (pdf)
  • Vídeo taula rodona Mercats emergents: l'Índia i la Xina (Fòrum Biocat 2010)

(Minut 07:20)

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.