Vés al contingut

El mercat farmacèutic japonès és el segon més gran del món i líder en importacions del sector. De totes les seves empreses, n’hi ha cinc que es troben entre les 30 majors fabricants de fàrmacs a nivell mundial.

Històricament aquesta indústria ha estat molt focalitzada a nivell intern per respondre a la forta demanda local, però ara està en ple procés de globalització i necessiten aliances amb empreses o institucions biotecnològiques estrangeres per desenvolupar nous medicaments i incorporar novetats tecnològiques.

Davant d’aquest context, ACCIÓ i Biocat (a través de bioXclusters+) organitzen una missió per a empreses catalanes que vulguin formar part de la delegació al Japó del 8 al 15 d’octubre, coincidint amb la celebració de la BioJapan 2016.

La missió, que està prevista per a un màxim de 8 empreses catalanes, va dirigida a companyies biotecnològiques, farmacèutiques, del sector de les tecnologies mèdiques i del sector TIC de la salut, que podran assistir a dos esdeveniments importants que es duen a terme a Osaka i Yokohama durant les mateixes dates.

 

Programa d’activitats

Del 10 a l’11 d’octubre les empreses assistiran a conferències específiques sobre la indústria al Japó per posar sobre la taula les oportunitats de negoci i qüestions de regulació. El dia 11 participaran a l’European Biotech & Pharma Partenering Conference a Osaka, una jornada organitzada per bioXclusters+, el clúster biotech d’Osaka i EU-Japan Centre on es faran reunions business to business (B2B) prèviament planificades amb empreses japoneses de la regió de Kansai.

Després d’aquesta cita, les empreses es desplaçaran a Yohokama per assistir a la 18a edició de la BioJapan, la fira de referència al sector a nivell asiàtic, del 12 al 14 d’octubre. Hi haurà un estand agrupat a disposició de les empreses participants, reunions B2B i les empreses expositores podran presentar-se breument davant d’altres participants de la fira.

El cost de participació per part de l’empresa és de 3.500 euros aproximadament, amb la possibilitat de gaudir d’un ajut de 1.454,44 euros en concepte de bossa de viatge. En cas d'estar interessats, cal omplir el formulari d’interès d’ACCIÓ abans de l’11 de juliol.

Aquesta missió forma part de la delegació a Japó que organitza bioXclusters+ per a pimes que tinguin base en alguna de les regions del projecte. Bioxclusters+ agrupa quatre clústers líders en biotecnologia i salut: Biocat (Barcelona, Catalunya), BioM (Bavaria, Alemanya), BioPmed/Bioindustry Park Silvano Fumero (Piemonte, Itàlia) i LyonBiopole (Rhône-Alpes, França) per promoure la internacionalització de les seves pimes en l’àmbit de la medicina personalitzada.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.