Vés al contingut

REDACCIÓ

El Congrés Europeu de Biomaterials se celebrarà per primer cop a l'Estat espanyol —a Barcelona— els dies 5 i 6 d'octubre de 2011, i compartirà seu amb la primera fira de disseny i fabricació de dispositius mèdics (Medevice Exhibition).

Empreses d'arreu d'Europa mostraran els seus productes i serveis, i 25 experts internacionals explicaran les últimes innovacions en biomaterials per a dispositius mèdics (cardiovascular, ortopèdic, oftalmològic, enginyeria de teixits, administració de medicaments, revestiment antimicrobià, etc.) i de les tècniques de fabricació avançades.

"L'esdeveniment està pensat per ajudar als fabricants espanyols de dispositius mèdics a entrar en contacte amb col·legues de tot Europa i poder establir associacions per desenvolupar el seu negoci", explica Àngel Lagraña, Business Development Manager Healthcare d'Ascamm Technology Centre, entitat que organitza l'esdeveniment juntament amb UBM Canon, Biocat i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). Segons Lagraña, per a les empreses del sector que vulguin internacionalitzar-se aquest esdeveniment representa "una finestra oberta a l'estranger sense haver de sortir del país. És una plataforma rendible per mostrar el potencial de les empreses davant els fabricants europeus i incrementar així les opcions de subcontractes". UBM Canon organitza també altres fires especialitzades i de ressò internacional com l'MD & M West (Califòrnia, EUA) i Medtec (Europa).

Biocat tindrà un estand a la zona d'exposició (número 308), el qual posa a disposició de les empreses i entitats de la BioRegió perquè hi deixin material informatiu-promocional. Els interessats han d'enviar un correu electrònic a events@biocat.cat.

Programa de conferències

La Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, participarà com a moderadora en la sessió The Medical Device Industry in Spain del programa de conferències. En aquesta sessió, César Rubio, coordinador de Relacions Internacionals de Fenin, explicarà la situació actual de la indústria de dispositius mèdics a l'Estat espanyol, i Nerea Alonso, directora de Projectes de l'Àrea d'Innovació de Biocat, posarà sobre la taula els canvis, oportunitats i sinergies del clúster a Catalunya. D'altra banda, la Dra. Marta Príncep, directora d'Innovació de Biocat, moderarà la sessió Medical Device Market opportunities and regulatory update. Les dues sessions es faran el dia 5 d'octubre.

Tant la fira com el congrés s'emmarquen dins d'un camp molt dinàmic en el què interactuen els sectors de la biotecnologia, dels biomaterials i dels dispositius mèdics per generar innovacions. El camp dels biomaterials ha anat creixent durant els seus cinquanta anys de vida i la seva aplicació és cada vegada més rellevant en micro i tecnologia sensorial, enginyeria elèctrica i enginyeria mèdica. De fet, els biomaterials són components essencials en un nombre creixent de dispositius mèdics per les seves funcions específiques i la seva interacció amb els sistemes biològics. Els instruments més comuns són els catèters, els tubs per a vàlvules cardíaques, implants per al pit, implants dentals, marcapassos i instruments per a diàlisi renal. El sector genera 100 bilions de dòlars a nivell internacional, segons dades dels organitzadors de Medevice.

L'esdeveniment va dirigit a professionals que prenen decisions sobre desenvolupament de productes, R+D, control de qualitat, enginyeria de producció i fabricació, disseny i fabricació d'electrònica, i compres.

Les empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya tenen un 15% de descompte en el registre fins a mitjan de setembre: 1 dia (170 euros, impostos no inclosos) i dos dies (298 euros, impostos no inclosos).

Data: 5 i 6 d'octubre de 2011
Lloc: Hotel Barceló Sants • Plaça dels Països Catalans, s/n (Estació de Sants) • Barcelona

Amb el suport de:

  

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.