Vés al contingut

REDACCIÓ

La sisena edició de la trobada internacional de biotecnologia Biospain, que se celebra cada dos anys en una ciutat de l'Estat espanyol, tindrà com a escenari el Bilbao Exhibition Centre (BEC) de Barakaldo. Serà del 19 al 21 de setembre de 2012. Així ho han acordat l'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio) i la Societat per a la Transformació Competitiva (SPRI), dependent del Departament d'Indústria, Innovació, Comerç i Turisme del Govern Basc.

El BEC té una àrea d'exposició comercial de 150.000 metres quadrats en sis pavellons i una capacitat per a convencions de 18.000 metres quadrats.

Biospain s'estructura en una fira comercial, un esdeveniment de partenariat, un fòrum d'inversors, sessions plenàries i conferències de temàtica diversa amb ponents nacionals i internacionals, el congrés científic de la Societat Espanyola de Biotecnologia (SEBIOT) i un fòrum d'ocupació.

Segons Asebio, s'ha convertit en la trobada biotecnològica més important del sector del sud d'Europa i el partenariat ocupa el setè lloc en el rànquing mundial per nombre de reunions (2.147) i d'empreses (665).

El viceconseller d'Innovació i Tecnologia del Govern Basc, Juan Goicolea, considera que, "la celebració de Biospain 2012 suposa un reconeixement a un sector que ja és una realitat econòmica al País Basc i que té un gran potencial de creixement en les pròximes dècades. Per aquesta raó, les administracions basques mantenen el seu suport, ara a través de l'estratègia BioBasque 2020".

En la mateixa línia, la presidenta de Asebio, Regina Revilla, assegura que "Euskadi ens ofereix una excel·lent oportunitat per celebrar BioSpain 2012, gràcies a les seves infraestructures i per l'important teixit empresarial i científic de l'àmbit de la biotecnologia amb el què compta".

L'anterior edició (Biospain 2010) es va celebrar a Pamplona. Va comptar amb la presència de 665 empreses, un 23% de les quals procedien de fora d'Espanya (un 55% més que l'edició anterior). L'assistència va arribar a les 1.300 persones procedents d'empreses de biotecnologia, inversors, institucions, investigadors, entre d'altres.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.