Vés al contingut

El 2016 ha estat l’any de commemoració del desè aniversari de Biocat, l’agent estratègic de promoció i acceleració de l’ecosistema de ciències de la vida i de la salut a Catalunya.

La intensa tasca que s’ha dut a terme durant aquests deu anys ens deixa clars indicadors de l’impacte que els projectes i activitats impulsats per l’entitat han suposat en el creixement i consolidació de la BioRegió, i que s’han recollit en una infografia publicada a la Memòria Anual 2016 de Biocat.

El conjunt del sector de les ciències de la vida i la salut a Catalunya contribueix en un 7,1% al PIB anual de Catalunya i té una facturació total de 29.241 milions d’euros. La BioRegió acull a 871 empreses i 95 entitats de recerca, la majoria d’elles concentrades a l’àrea metropolitana de Barcelona, que donen feina a prop de 150.000 treballadors. D’ençà el 2006 s’han aixecat 280 milions d’euros d’inversió (160 milions d’euros els darrers tres anys) i s’han creat 475 noves empreses −entre els quals s’hi compten 95 spin-off− amb una mitjana de creixement d’1 nova empresa per setmana.

Des de 2008, Biocat ha invertit més d’11 milions d’euros en programes i activitats, en el marc dels seus eixos estratègics: Coneixement i Promoció, Emprenedoria i Creixement i Valorització de Coneixement de la BioRegió de Catalunya. Les més de 300 activitats organitzades han reunit a  més de 20.000 assistents, 2.300 alumnes i 1.400 empreses i entitats. En l’àmbit empresarial, s’han accelerat 96 projectes i s’han generat més de 300 nous llocs de treball directes.

Paral·lelament, s’han llançat diferents serveis per enfortir els llaços entre tots els agents i membres de l’ecosistema i per aconseguir un major impacte i visibilitat internacional, com ara el Directori de la BioRegió (www.catalanlifesciences.com) que compta ja amb 1.200 empreses i entitats catalanes, el web i la presentació sectorial, el butlletí mensual, o el servei de Borsa de Treball, on s’han publicat més de 1.700 ofertes de feina.

Memòria Anual 2016

Paral·lelament a aquesta infografia, Biocat ha presentat la seva Memòria Anual 2016, que conté un recull de totes aquelles activitats i fites aconseguides durant l’exercici.

Aquest passat 2016, s’han assolit objectius importants, com la publicació de l’Informe Biocat 2015, o l’organització del Fòrum de la BioRegió, que va reunir a més de 300 key opinion leaders sectorials i va oferir un programa majoritàriament internacional. S’han reforçat sinergies internacionals participant a la BIO International Convention i a les missions de Boston i Japó. També  s’han consolidat projectes col·laboratius amb clústers estrangers com BioXclusters Plus.

Per altra banda, s’ha continuat  treballant  en l’acceleradora Moebio i en el seu programa d’emprenedoria en tecnologies mèdiques d·HEALTH Barcelona, així com en altres activitats de networking com el Health & Bio Team Dating i Lessons Learned. També s’han organitzat 69 debats científics dins la iniciativa B·Debate impulsada per Biocat i La Caixa.

I, finalment, s’han continuat gestionant altres grans projectes que tenen per objectiu la mobilització de recursos en benefici de la BioRegió com l’EIT Health i la Comunitat RIS3CAT NextHealth.

 

Més informació:

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.