Vés al contingut

Biocat ha atorgat aquest mes de gener els primers vouchers o ajuts per a la internacionalització del projecte Boost4Health, que ofereix tant suport financer com de formació i assessorament a les pimes que volen explorar el seu potencial de creixement internacional. En concret, Goo Medical ha obtingut un val de validació de producte (5.000 euros) i ZeClinics ha obtingut un val d’investigació de mercat (3.000 euros).

Goo Medical treballa en una app amb tablets en substitució del paper per optimitzar els diferents processos en una intervenció quirúrgica gràcies a millorar la seguretat del pacient a través de checklists, començant amb els preparatoris fins la recuperació. Amb el voucher de Boost4Health volem visitar Medway NHS Foundation Trust amb l’objectiu de signar un conveni de col·laboració per posar al seu abast la nostre eina, validar i adaptar-la a les seves necessitats i al mercat anglès”, explica Eric Garcia, CEO de Goo Medical.

Per la seva part, ZeClinics destinarà el seu voucher a expandir-se al mercat biofarmacèutic alemany amb un estudi de mercat multinivell. “L’objectiu és explorar bioregions líders i els principals agents acadèmics i empresarials en múltiples àrees terapèutiques en línia amb l’ampli portafoli de ZeClinics”, subratlla Albert Pineda, Director de Desevolupament de Negoci de la firma.

 

Com demanar micro-finançament de Boost4Health

Boost4Health permet a les pimes portar les seves innovacions als mercats estrangers de les regions Boost4Health: Wallonia, Bèlgica; Dinamarca (tot el país); Bretanya, França; Pays de la Loire et Centre, França; Hauts-de-France, França; BioRegio STERN a Baden-Wurttemberg, Alemanya; Província de Brabante Septentrional, Països Baixos; Província de Gelderland, Països Baixos; Província de Overijssel, Països Baixos; BioRegió de Catalunya, Espanya; Comtat de Kent, Regne Unit, i Gran Manchester, Regne Unit.

Una de les línies d’acció de Boost4HEalth és el suport financer per incentivar la col·laboració transnacional. El projecte disposa d’1,24 milions d’euros que es destinaran directament a pimes a traves de micro-finançament amb l’objectiu de dur a terme activitats d’internacionalització i validació.

El finançament es concreta a través de dos tipus d’ajuts. D’una banda, l’emissió periòdica de vals de viatge (500€) per a congressos, fires, assistir als esdeveniments Boost4Health o viatjar a les regions Boost4Health (amb motius de missió tecnològica) per visitar experts i proveïdors. D’altra banda, el projecte ofereix vals per internacionalització, de dos tipus: vals d'investigació de mercat (fins a 3.000 €) per explorar un nou mercat i vals de validació de producte (fins a 5.000 €) que pot cobrir assessorament tècnic, creació de prototips i demostració.

Per sol·licitar algun voucher de viatge o internacionalització, visita el web de Boost4Health i inscriu-te com a pime. Un cop registrat, podràs sol·licitar el tipus de voucher que més t’interessi. Si ets una empresa que pot prestar serveis a pimes innovadores del sector, inscriu-te com a proveidor de serveis.

Les properes dates de tall de la convocatòria de vouchers d'internacionalització seran el 31 de març de 2018 i el 30 de juny de 2018. Els vouchers de viatge es poden sol·licitar d'Octubre de 2017 a Març de 2017, i d'Abril a Septembre de 2018. Pots consultar aquí els criteris de selecció i altres detalls de la convocatòria de vouchers Boost4Health.

 

Formació gratuïta amb MOEBIO Short Programs

Les companyies participants al projecte Boost4Health poden gaudir de la formació dels MOEBIO Short programs, impulsats per Biocat, de manera gratuita. Els MOEBIO Short Programs són càpsules formatives creades a partir del programa i que tracten temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial.

Per gaudir gratuïtament dels MOEBIO Short Programs, les pimes hauran de registrar-se al web boost4health.eu i marcar el seu interés en rebre coaching, on Biocat proporcionarà el procediment per gaudir de la formació i un codi de registre.

 

Altres ajuts de Boost4Health

Les pimes poden ampliar la seva xarxa de partners i contactes en esdeveniments internacionals de matchmaking/reunió. Aquests estaran organitzats en col·laboració amb destacats esdeveniments de ciències de la vida i la salut a les regions associades com ara BIO-Europe, Medica, Nordic Life Sciences o BIO-Europe Spring. Pots subscriure’t a la newsletter online de Biocat per estar al dia d'aquests esdeveniments.

D’altra banda, Boost4Health compta amb una base de dades online on les pimes poden contactar proveïdors de serveis per validar els seus productes, obtenir assessorament d'experts i introduir-se a mercats internacionals segons les seves necessitats. Els serveis oferts a la web poden ser subvencionats amb els vals d’internacionalització. Les empreses que poden prestar serveis a pimes innovadores del sector, poden inscriure's com a proveidor de serveis .

Consulta aquestes i altres línies de suport a les pimes de Boost4Health.

Les regions del nord-oest d’Europa sòcies d’aquest projecte, juntament amb Biocat, són: Biopeople (Dinamarca), Eurosanté (França), Pays de la Loire Atlanpole Biotherapies (França), ID2Santé, Innovation and development of the health sector in Bretagne (França), University of Liége, ULg (Bèlgica), East Netherlands Development Agency, Oost NV (Països Baixos), Kent County Council, KCC, (Regne Unit), Brabant Development Agency, BOM (Països Baixos), BioRegio STERN Management, STERN (Alemanya) i GM usiness Support Ltd, MGC(Regne Unit).

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.