Vés al contingut

REDACCIÓ

La directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, ha encapçalat el lliurament d’orles acadèmiques com a padrina de la tercera promoció de llicenciats en biotecnologia de la Universitat de Lleida (UdL). L’acte es va fer el divendres 9 de setembre a la sala d’actes del campus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA).

La tercera promoció de biotecnologia de la UdL té 28 titulats (17 nois i 11 noies). D'aquests, un 72% són de Catalunya, un 14% d’Andalusia i un 14% de Castella.

Com ha explicat a Biocat el coordinador dels estudis, el Dr. Joan Fibla, “la titulació de biotecnologia és la segona en demanda després de medicina i està aparellada amb biomedicina”. La UdL ofereix actualment 40 places a primer curs, i la demanda ha estat de 75 places. La nota de tall per accedir-hi és de 9,756.

Les anteriors promocions de biotecnologia han tingut com a padrins la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia (2009-2010) i el director general de Laboratoris Esteve, Antoni Esteve (2008-2009).

Borsa de pràctiques al web de Biocat

Les pràctiques i estades d’estudiants són una de les principals vies de contacte entre les universitats i les empreses, centres de recerca i altres entitats de suport del sector biotecnològic, biomèdic i de tecnologies mèdiques perquè les noves generacions d’investigadors s’acostin al món laboral i hi aportin el seu coneixement i talent.

Els estudiants de biotecnologia de la UdL fan pràctiques principalment en el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny, a l’Institut de Recerca Biomèdica, en grups de recerca de medicina i a l'ETSEA, a Lleida; i també al Parc Científic de Barcelona i al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). El Dr. Fibla, remarca que entre un 35% i un 40% opten per universitats europees, dins del programa Erasmus.

Per tal de millorar la mobilitat dels estudiants de les universitats catalanes cap a les empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya, fa uns mesos Biocat, amb la col·laboració de les universitats, va posar en marxa una secció en el web on hi ha un mapa dels centres educatius  i els contactes per gestionar les incorporacions en pràctiques dels estudiants de biociències.

Article relacionat:
Impulsant els professionals del sector, Dra. Marta Príncep, directora d’Innovació de Biocat.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.