Vés al contingut

Redacció

Biocat i l'UK Trade & Investment-Consolat General Britànic organitzen el Nanotechnology for Healthcare Forum, el dia 10 de juliol a Barcelona, adreçat a empreses, centres i grups de recerca de Catalunya i del Regne Unit per tal d'impulsar noves oportunitats de negoci i futures col·laboracions en l’àmbit de la nanotecnologia per a la salut entre aquests dos països. La trobada es fa en el marc de l'Aliança BioNanoMed Catalunya i amb la col·laboració de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), de la Nano KTN (Knowledge Transfer Network) i del Parc Científic de Barcelona (PCB).

El Regne Unit és un dels tres països capdavanters a tot el món en empreses de nanotecnologia focalitzades en salut, segons Ernst & Young, i les àrees clau del sector de la salut són l'administració de fàrmacs i la formulació, el diagnòstic, el material mèdic i els implants, i les eines analítiques. Pel que fa a Catalunya, la nanobiomedicina ha esdevingut una de les fortaleses de la recerca, i Barcelona, ja és la segona ciutat del món amb més publicacions científiques sobre aquesta disciplina després de Boston (segons dades de la United States National Library of Medicine, PubMed).

En l'acte de benvinguda de la trobada es comptarà amb la presència d'Andrew Gwatkin, cònsol britànic del Consolat General a Barcelona, i Jessica Griffiths, consultora sènior en comerç i inversió en ciències de la vida de l'UK Trade&Investment (UKTI) per a Catalunya, Aragó, Balears i Andorra.

La presentació anirà a càrrec Carlos Lurigados, director de Projectes de l'Àrea d'Innovació de Biocat. Tot seguit es faran les xerrades An overview of UK Life sciences, internationalising your business via expansion to the UK, amb Jon Mowles, expert en ciències de la vida de l'UKTI; Nanotechnology for Healthcare in the UK, de la mà de Mike Fisher, Theme Manager Healthcare&Life Sciences de Nano KTN; i Nanotechnology for Healthcare in Catalonia, impartida per Josep Samitier, director associat de l'IBEC.

Després, nou empreses i grups de recerca presentaran els avenços que estan duent a terme en aquest camp i les necessitats d'inversió i col·laboració. Per part del Regne Unit hi participaran: Molecular Profiles, Cels, Xenogesis Ltd i Swansea Centre for NanoHealth. De Catalunya hi intervindran Lykera/Leitat, Aromics, GP-Pharm, Institut Català de Nanotecnologia (ICN) i el Centre d'Investigacions en Bioquímica i Biologia Molecular per Nanomedicina (CIBBIM-Nanomedicina) del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

Per finalitzar la trobada, hi haurà un espai per fer networking.

La jornada es farà en anglès.

Inscripció tancada

Data: 10 de juliol de 2012
Hora: de 9 h a 14 h
Lloc: Parc Científic de Barcelona (PCB) • Auditori • C/ Baldiri Reixac, 4 • Barcelona (mapa)

Consultes:
Biocat (Carlos Lurigados) clurigados@biocat.cat Tel. +34 93 310 33 30
UKTI Barcelona (Jessica Griffiths) Jessica.Griffiths@fco.gov.uk Tel. +34 93 366 62 04

Organitzen:

   
                                       
Col·laboren:

   

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.