Vés al contingut

REDACCIÓ

Anualment, Biocat organitza trobades sectorials al voltant d’un tema científic o tecnològic emergent i d’alt interès, on els professionals poden descobrir noves aproximacions i dialogar a partir de les seves diferents experiències i punts de vista. La primera jornada tècnica d’aquest any, que se celebrarà el dia 8 de juny a Barcelona, porta per títol Biotractaments: recerca i innovació per a un desenvolupament sostenible. Biocat compta amb la col·laboració del CTM Centre Tecnològic de Manresa.

Estem innovant a Catalunya en biotecnologies ambientals? Què estem fent en les principals aplicacions dels biotractaments com els residus, les aigües, els sòls i l'aire? Cap a on hem avançat els darrers anys? Sabem quins són els reptes i necessitats futures per a un desenvolupament sostenible?

La jornada reunirà investigadors, empresaris i professionals d’empreses biotecnològiques que treballen aquestes aplicacions mediambientals amb l’objectiu de compartir coneixement, fomentar col·laboracions i identificar possibles àmbits d'aplicació per a les empreses, centres de recerca i tecnològics, unitats de transferència tecnològica de les universitats catalanes i tots aquells professionals que des d’altres sectors industrials tinguin interès potencial per aquesta temàtica.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat. Hi participaran com a ponents la Dra. Irene Jubany, responsable de la Unitat de Sòls i Aigües subterrànies de l’Àrea de Tecnologia Ambiental de la Fundació CTM Centre Tecnològic; el Dr. Anicet Blanch, catedràtic de Microbiologia de la Universitat de Barcelona (UB); el Dr. Javier Lafuente Sancho, director del Departament d’Enginyeria Química de l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); la Sra. Georgina Vidal, directora d'Enginy Biorem; el Dr. Jochen Scheerer, director de l'ASEPMA-ABM Group i la Dra. Mercè Balcells, directora del Centre de Desenvolupaments Biotecnològics i Agroalimentaris de la Universitat de Lleida (UdL). Moderarà la taula rodona, que clourà l'acte, el Dr. Joan de Pablo Ribas, catedràtic d’Enginyeria Química de la UPC i Fundació CTM Centre Tecnològic.

Dia: dimecres, 8 de juny de 2011
Hora: de 9.15h a 14h
Lloc: Museu Colet • C/ Buenos Aires, 56 • Barcelona

Inscripció gratuïta. Places limitades.
Confirmació d’assistència, abans del 2 de juny, a: innovacio@biocat.cat

Hi ha previstes dues jornades més, el segon semestre, sobre els nous models animals per a una recerca preclínica més eficient, amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, i una altra sobre els reptes i riscos de la recerca en teràpies avançades, que es farà conjuntament amb el Programa de Teràpia Cel·lular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona-IDIBAPS.

Organitza:        Col·labora:

         

Amb el suport de:

  

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.