Vés al contingut

Biocat inicia aquest juliol la selecció d’alumnes per a la 7a edició de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), el seu programa de postgrau per desenvolupar innovadors i emprenedors en el sector salut. El 95% dels participants de les edicions anteriors han trobat feina al sector salut i un de cada tres té el seu propi projecte empresarial.

El programa arrenca al gener de 2020, té una durada de 9 mesos i s’adreça a titulats en ciències de la vida, disseny, enginyeria i empresa.

 

Com funciona Design Health Barcelona

Seguint la metodologia del biodisseny creada per la Universitat de Stanford, els participants de d·HEALTH Barcelona experimenten un cicle complet d'innovació. En equips multidisciplinaris viuen dos mesos d'immersió en un gran hospital de Barcelona - Vall d'Hebron, Sant Joan de Déu, Institut Guttmann, Hospital Germans Trias o Hospital Clínic - per detectar necessitats susceptibles d'esdevenir un nou producte o servei.

Durant el programa, els participants del d·HEALTH Barcelona treballen en el disseny, prototipat, model de negoci i recerca de finançament per a la solució desenvolupada. En paral·lel, adquireixen coneixements en medicina, tecnologies mèdiques, negocis o habilitats en àrees com design thinking o lideratge creatiu, amb més de 70 experts internacionals procedents de Boston o Stanford, entre d'altres.

 

El 95% de participants troba feina al sector

El 95% dels participants que han passat per les sis primeres edicions de d·HEALTH Barcelona ha trobat feina en posicions d’innovació en hospitals, empreses farmacèutiques i de tecnologies mèdiques, centres de recerca, consultores i altres serveis professionals.

Algunes de les organitzacions on treballen els ex alumnes del programa son Mayo Clinic, Sanofi, Roche Diagnostics, Neos Surgery, Smith & Nephew, Barcelona Supercomputing Center, IRB Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Clínic, Hospital Parc Taulí, Royal Melbourne Institute of Technology, Grupo Pulso o DKV Seguros.

A més, un de cada tres participants treballa actualment en un projecte propi, molts d’ells sorgits d’idees identificades durant la immersió clínica del programa. És el cas d’usMIMA (MowoOT), I-Ophtalmology o Loop-DX.

 

Un programa amb ‘partners’ d’excepció

d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships d’EIT Health, el principal consorci europeu en salut, que permet als alumnes gaudir de mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l'extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa.

d·HEALTH Barcelona ha comptat enguany amb la farmacèutica Ferrer com a industry partner i Barcelona Tech City partner estratègic.

Més informació sobre d·HEALTH Barcelona.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.