Vés al contingut

REDACCIÓ

El 19 de desembre és una data que de ben segur la societat catalana té marcada en vermell al calendari. Aquest diumenge se celebra una nova edició de La Marató de TV3 per recaptar fons per avançar en la recerca de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Aquestes lesions apareixen de manera sobtada, principalment a causa d'accidents de trànsit, esportius i laborals, però també per accidents vasculars cerebrals o certs tumors. La recerca és l’esperança per trobar tractaments efectius que millorin el pronòstic d’aquestes lesions i ofereixin més qualitat de vida als afectats.

La mobilització de la societat catalana entorn de La Marató de TV3 fa que sigui un esdeveniment únic, en una festa col·lectiva que transcendeix d'un plató televisiu. Al voltant de 2.800 voluntaris col·laboren en cada nova edició i arreu del país s'organitzen un miler d'actes (concerts, competicions esportives, festivals, caminades, etc.) que tenen com a objectiu incrementar el marcador del programa que s'emetrà en directe a TV3, durant més de 15 hores, conduït pel periodista osonenc Albert Om.

La Fundació Abertis i l'Institut Guttmann reuneixen 800 persones en una batukada

Una de les iniciatives d'enguany que demostren aquesta proactiviat per part de la societat és la batukada colectiva que han organitzat aquesta setmana la Fundació Abertis, l’Institut Guttmann i la Fundació DIR. Una batukada que ha aconseguit reunir més de 800 persones al pavelló esportiu que té l'Institut Guttman a Badalona, entre pacients, familiars i professionals del Guttmann, socis del DIR, associacions, voluntaris i empreses amigues de les entitats organitzadores.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.