Vés al contingut

Una població cada cop més envellida, l'aparició cada cop més freqüent de resistències a antibiòtics, una incidència cada cop més gran de trastorns mentals en la població, un increment en la prevalença de patologies cròniques com l'alzheimer.... Els hospitals i el sistema de salut ha d’adaptar-se a les necessitats de la població actual i estan plens de potencials punts de millora.

 Aquest mes, els sis equips de la segona edició del programa d·HEALTH Barcelona Part Time han iniciat la fase d’immersió clínica on hauran d’identificar possibles necessitats clíniques no satisfetes, als sis centres hospitalaris adjudicats, en les àrees corresponents: hospitalització domiciliària (Germans Trias i Pujol), medicina intensiva (Hospital Universitari de Bellvitge), cures intermitges (Hospital Universitari Parc Taulí), rehabilitació pediàtrica (Hospital Sant Joan de Déu), procés d'hospitalització de cardiologia (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) i endoscòpia digestiva (Hospital Trueta de Girona).
 

Participants durant la immersió clínica

HospitalSantPau
ICPT
QBP

IMCSJD
CR
TRUETA

Els estudiants, amb la col·laboració dels tutors del servei, escolliran una de les necessitats per desenvolupar un projecte de negoci, que s’abordarà en el darrer trimestre de l’any, juntament amb el prototipatge i el disseny. El treball final i es presentarà el 18 de desembre, al Graduation Day, davant de centenars de professionals del sector.

Al llarg del programa experimenten un cicle complet d'innovació, des de la identificació de la idea de negoci fins al disseny i prototipatge d'una solució viable i la recerca de finançament. En paral·lel, adquireixen coneixements en medicina, desenvolupament de negoci i habilitats en design thinking i lideratge creatiu.

Entre les principals novetats d’aquesta segona edició figuren la durada de la formació,  l’ampliació dels centres de referència de Catalunya i la col·laboració amb Eurecat. La formació compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’EIT Health i Tech Barcelona.
 

Consulta totes les imatges!
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.