Vés al contingut

REDACCIÓ

Després de set anys en funcionament, 12.252 sessions i més d'un milió de visitants, el planetari del CosmoCaixa Barcelona enceta una nova etapa amb un innovador sistema de projecció 3D estèreo. Aquestes instal·lacions d'última generació permeten als visitants viure l’experiència de veure’s completament envoltats per imatges en tres dimensions (3D a tota la cúpula de 14 metres) utilitzant unes ulleres estereoscòpiques. És l'única instal·lació d'aquestes característiques a l'Estat espanyol i la segona a Europa.

S'incorpora en la programació, la projecció de pel·lícules de temàtica científica per al públic en general.

El planetari 3D està obert al públic des de mitjan d'aquest desembre. La programació constarà de tres grans línies: els programes clàssics de planetari adreçats al públic escolar, els audiovisuals de divulgació astronòmica o astrofísica i una nova programació que consistirà en la projecció de pel·lícules de temàtica científica per al públic en general i familiar. En aquest marc, des del dia 17 de desembre ja es pot veure en tres dimensions Selecció natural, una pel·lícula que ha rebut diversos premis i que permet als espectadors acompanyar Charles Darwin en el seu viatge a bord del Beagle. Per Setmana Santa, coincidint amb les vacances escolars, l'oferta es renovarà amb la producció Som astrònoms, a través de la qual es podrà conèixer com treballen aquests investigadors.

Els programes es presentaran en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i adaptats per a col·lectius amb discapacitats sensorials: audiodescripció en català per a persones amb deficiències visuals, subtitulació en català per a persones amb deficiències auditives, vídeo complementari en llenguatge de signes català (mitjançant PDA que es facilitaran als usuaris a l'entrar al planetari) i sistema de bucle magnètic per a persones que disposin d’audiòfons compatibles amb aquest sistema.

Vídeos

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.