Vés al contingut

REDACCIÓ

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha visitat aquesta setmana el Parc Científic Barcelona (PCB) per conèixer de primera mà les instal·lacions de les plataformes tecnològiques, grups de recerca i empreses que acull aquest espai vinculat a la Universitat de Barcelona.

El ministre s'ha interessat especialment pel programa anual de pràctiques Passa l'Estiu al Parc!, que aquest any complirà el desè aniversari, i en el qual han participat més de 250 estudiants. Aquest programa es duu a terme durant els mesos de juliol i setembre, i s’adreça a estudiants universitaris de segon cicle de totes les nacionalitats (un 75% són espanyols) que vulguin col·laborar en els projectes que s'estan portant a terme al PCB.

Gabilondo també ha intercanviat impressions amb els responsables d'altres programes de formació per a universitaris com ara la Summer School on Medicines, una escola d'estiu que organitzen conjuntament el PCB, Biocat i Oncopôle (França) per tal d’apropar els estudiants que estiguin cursant el doctorat i postdoctorat als diferents aspectes del procés de desenvolupament d'un medicament.

L'ampliació del parc ja és un fet

El PCB va ser el primer parc científic creat a l'Estat. Es va constituir a la Universitat de Barcelona el 1997 amb la finalitat de potenciar el seu paper de servei públic i dotar-se d'un instrument que facilités el retorn a la societat de les capacitats científiques i tecnològiques dels estudiants. Aquest any ha enllestit el projecte d'ampliació, que comporta un increment de la superfície dels 25.000 metres quadrats inicials a prop de 60.000 metres quadrats.

El PCB forma part del Barcelona Knowledge Campus (BKC), projecte seleccionat el 2009 com a Campus d’Excel·lència Internacional. El Campus d’Excel·lència Internacional és un programa que s'emmarca en l'Estratègia Universitat 2015 per a la modernització de la universitat espanyola. Promou agregacions estratègiques entre universitats i altres institucions ubicades en els campus amb l’objectiu de crear ecosistemes de coneixement que afavoreixin l'ocupació, la cohesió social i el desenvolupament econòmic territorial. El Govern ha invertit més de 590 milions d'euros en el programa des de que es va posar en marxa el 2008.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.