Vés al contingut

Coneix la BioRegió

La BioRegió de Catalunya és un dels ecosistemes de ciències de la vida i d'innovació en salut més dinàmics d'Europa. Agrupa el conjunt de les d'empreses, entitats i centres de recerca, hospitals, universitats, administracions i agents de suport que treballen en aquest sector estratègic a Catalunya. Actualment, contribueix amb un 8% al PIB de Catalunya i ocupa el 6,5% de la població.

L'ecosistema de ciències de la vida i d'innovació en salut de Catalunya

Més de 1.750 organitzacions impulsen la innovació en salut i la recerca de frontera

La BioRegió compta amb un centenar d'entitats de recerca i més de 1.400 empreses, de les quals 550 son startups i scaleups.

L’ecosistema té més de 1.500 organitzacions impulsen la innovació en salut i la recerca
Un ecosistema en expansió

Creixement sostenible i increment de l'ocupació en l'indústria de startups durant els últims cinc anys

En els últims cinc anys, s’ha observat un augment sostingut en la inversió, el nombre de startups i spinoffs, i els indicadors macroeconòmics. Al 2023, la creació d’empreses es va mantenir estable, amb una mitjana anual de 52 a 75 noves empreses. La inversió ha superat els 200 milions d’euros, amb un rècord en 2022 quan una sola empresa va captar més fons que la suma total de l’any 2018. La facturació de la indústria ha augmentat un 6,8% respecte a l’any anterior, i l’ocupació generada per la indústria ha augmentat un 23% en els últims cinc anys.

0M€

captats per startups i scaleups el 2023

0M€

de facturació del sector el 2022

0

llocs de treball el 2022

Àrees d’excel·lència

Líders en assajos i en recerca del càncer

La BioRegió ofereix capacitats úniques en genòmica i biologia estructural i destaca en àrees com la química mèdica, la nanomedicina, les ciències òmiques, la bioinformàtica i el big data.

Assajos clínics

Amb més de 5.300 assajos clínics en marxa, Catalunya se situa en 5a posició a Europa i en 8a posició a escala mundial. 

Oncologia

En càncer, la BioRegió té capacitats a tota la cadena de valor, des de la recerca bàsica fins a la investigació clínica i traslacional.

Hospitals

Hospitals universitaris i centres assistencials de referència internacional en oncologia, cirurgia toràcica i cardíaca, trasplantaments renals i cirurgia oftalmològica.

Pipeline innovador

La BioRegió compta actualment amb un pipeline de 54 teràpies en desenvolupament clínic, principalment en oncologia, neurologia, dermatologia, malalties infeccioses, minoritàries i fertilitat. 

Digital health

En 10 anys s’han creat més de 200 empreses de digital health a Catalunya, en camps tan diversos com les eines clíniques de telemedicina, les teràpies digitals, el suport a la decisió mèdica i les apps de salut.

Teràpies avançades

Treballem per a un referent internacional en la producció, desenvolupament i adopció de tecnologies en teràpies avançades i bioenginyeria.

Més informació
Recerca i desenvolupament

Capdavanters en publicacions científiques i assajos clínics

Catalunya se situa en 3a posició a Europa (per milió d'habitants) en nombre de Highly Cited Papers i en percentatge d'HCP citats a patents (35%). A més, se situa en 5a posició a Europa i 8a al món en assajos clínics en actiu.

0

publicacions científiques de Catalunya (2013-2022)

0%

Highly Cited Papers (HCP) en ciències de la vida i de la salut (2013-2022)

0

assajos clínics en actiu (a 2023)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.