Vés al contingut

Leitat ha posat en marxa oficialment la nova seu al Parc Científic i Tecnològic Orbital 40 a Terrassa i es converteix, tal i com va matisar el president de la Genetalitat divendres passat durant la inauguració, en el centre tecnològic més important de Catalunya tant en dimensió com en projecció internacional. “Aquest nou centre és una afirmació categòrica de confiança en el futur del nostre país i en el seu potencial econòmic”, va dir José Montilla.

Nascut el 1906 com un laboratori d’assajos i investigacions tèxtils impulsat per empresaris terrassencs d’aquest sector, avui el Leitat té entre les seves àrees d’expertesa àmbits tan diversos com el desenvolupament de materials avançats, nous processos de producció, la nanobiotecnologia, la química industrial i les energies renovables. Per reforçar l'àmbit de la biomedicina, fa uns anys es va crear la divisió Biomed, que té les instal·lacions ubicades al Parc Científic de Barcelona. El centre ofereix serveis tecnològics i d’R+D a empreses estatals i estrangeres com ara Henkel, Oryzon, Rieter Saifa, Ficosa i Dogi.

L’edifici (amb 9.000 metres quadrats d’oficines i laboratoris) ha suposat una inversió de 13 milions d’euros finançada per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Ciència i Innovació i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). D’altra banda, ACC1Ó ha destinat a Leitat més de 10 milions per al desenvolupament de projectes d’R+D els últims quatre anys.
 
Entre 2006 i 2010 la plantilla del centre ha passat de 62 a 160 treballadors i s'ha triplicat la facturació (13 milions d’euros el 2009). Els últims anys, ha liderat 4 projectes europeus d’R+D+i i ha participat en uns altres 6, amb socis de més de 15 països de la Unió Europea. També ha treballat en 17 projectes estatals. L’impacte d'aquesta tasca es tradueix en 13 patents i en un total de 112 empreses estatals implicades i 30 d'estrangeres.

El Centre Internacional per al Debat Científic –impulsat per Biocat i la Fundació “la Caixa”– i Leitat han col·laborat recentment en l’organització del segon MuscleTech Network Workshop From Translational Research to Translational Medicine, que ha reunit a Barcelona experts internacionals en la recerca del múscul i el tendó.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.