Vés al contingut

Catalunya es mou per atraure talent emprenedor en ciència i tecnologia. En aquest cas, el mèrit és per al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, que acaba de posar en marxa el programa internacional Develop your talent per facilitar que professionals d’arreu del món, o bé empreses, s'estableixin al Parc de la UdG amb una sèrie de serveis de valor afegit i totalment finançats durant 18 mesos. 

Alguns dels serveis en que poden comptar els emprenedors són: un espai per desenvolupar el projecte, un habitatge proper al Parc –on hi podrà residir l’equip de treball del projecte– i sessions de mentoring amb un professional que tingui un bon coneixement de l’administració, la universitat i l'empresa perquè actuï com a interlocutor i ajudi a assolir l’èxit del projecte.

Tal i com ha explicat Àlex Brossa, Project Manager del Parc Científic de la UdG, “l'assessorament que oferim a través d'aquest programa és molt important per apropar la idea dels emprenedors al nostre mercat, per cercar finançament i buscar socis tecnològics”.

Girona ofereix, en alguns camps específics, una excel·lència científico-tècnica molt competitiva. Aquesta camps són l’alimentari –complementat amb biotecnologia i bioalimentació–, l’aigua i la cultura amb aplicació de les TIC. És per això que aquests són els àmbits prioritaris del programa.

La convocatòria estarà oberta tot el 2010 o fins que s’aprovin el total dels projectes previstos. Els projectes que es presentin seran avaluats per una comissió tècnica d’acord amb uns criteris que ja es poden consultar al web del programa.

El programa està finançat per la Diputació de Girona i el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.