Vés al contingut

El personal del Parc de Recerca de la UAB (PRUAB) ja treballa a l'edifici Eureka, un nou espai que acull la seu del PRUAB, una incubadora d'empreses spin-off i empreses que fan recerca en col·laboració amb la universitat.

Situat a l'entrada del campus universitari, estem parlant d'un dels complexos científico-tecnològics més grans del sud d'Europa, amb una superfície construïda de 5.000 metres quadrats distribuïts en quatre plantes i dels que avui se n'utilitzen 2.500. A la planta baixa hi ha la seu del Parc, la microincubadora i espais d'incubació; a la primera planta, espais d'incubació; i a les restants, espais per a empreses.

Aquest projecte neix del conveni marc de col·laboració entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) per a la creació d'un espai de transferència de coneixement i tecnologia.

Transferència del coneixement i tecnologia

El gran objectiu d'aquesta inversió és atraure empreses perquè interactuïn i col·laborin amb els grups, centres i instituts de recerca ubicats al Parc (actualment hi ha 30 centres i instituts de recerca i 154 grups de recerca reconeguts per la Generalitat de Catalunya). Aquestes empreses han d'exercir una funció tractora que atregui l'interès del teixit productiu de la zona per incloure la recerca i la innovació com a part dels seus processos productius.

Per aquest motiu, s'ha ideat un espai que permet agrupar diferents agents que treballen en contacte amb la recerca i la innovació: des d'empreses consolidades interessades en impulsar la seva innovació tecnològica, incorporant per exemple els seus departaments d'R+D+i dins del Parc, fins a pimes que basen l'activitat en la recerca i que volen instal·lar-s'hi per estar en contacte amb el món científic.

Les empreses spin-off, que es preveu que tinguin una forta presència a l'Espai Eureka, disposen d'una àrea de microincubació i incubació dissenyada per acollir els projectes emprenedors en un estadi incipient. Els espais de lloguer per a empreses van dels 50 als 1.200 metres quadrats. De les 39 spin-off que hi ha actualment al PRUAB -set de les quals són de nova creació-, 21 són de l'àmbit de la biotecnologia i la biomedicina.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.