Vés al contingut

L'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) treballen conjuntament, des de fa mesos, en un estudi pioner sobre les capacitats de desenvolupament i innovació de les nanobiotecnologies en el mercat tecnològic català.

Els seus impulsors són els professors Josep Samitier, Jaume Valls i Esteve Juanola, vinculats en diverses organitzacions del sistema català d'R+D+I. Per posar en pràctica la convergència de disciplines que requereix un estudi de mercat com aquest ha estat necessària la participació d'investigadors del Departament d’Electrònica i del Departament d’Economia i Organització d’Empreses de la UB.

Gràcies a aquest estudi es descriuran, per primera vegada a Catalunya, els agents del mercat i del sistema d’innovació, s'identificaran els productes i serveis actuals i futurs, es diagnosticarà l’estat de la transferència de tecnologia i innovació, es detectaran les necessitats tecnològiques i formatives i s'analitzarà la seva contribució en la millora de la competitivitat i el canvi de model econòmic.

La mostra seleccionada és de 358 empreses i 594 grups de recerca consolidats -reconeguts pel programa de Suport als Grups de Recerca (SGR) 2009-2013 de la Generalitat-, que fan activitats directes o properes al desenvolupament i explotació, present o futura, de la nanobiotecnologia a Catalunya.

Com participar-hi?

Per tal de recollir les dades s’ha elaborat una enquesta trilingüe on-line que presenta, en sis blocs, els principals indicadors tecnològics, de recerca i de mercat. Només s’hi pot accedir a través d'un enllaç que s'envia per correu electrònic de forma personalitzada del 27 d’abril al 7 de maig de 2010. Els destinataris poden rebre més informació enviant un correu electrònic a ejuanola@el.ub.es (ja que la mostra ha estat seleccionada prèviament). 

Els resultats de l'estudi es difondran en una jornada de presentació i un informe final, amb el suport dels principals agents públics i privats que representen el mercat nanobiotecnològic català, entre ells Biocat.

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.