Vés al contingut

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre ha tornat el Tech Spirit Barcelona, l'esdeveniment de referència de la comunitat emprenedora i tecnològica de Barcelona reuneix a multitud d’experts i de professionals vinculats a la ciutat al voltant de continguts i networking multisectorial. Un sòlid programa de sessions i diverses activitats de dinamització i creixement de la comunitat emprenedora que han aconseguit atreure la xifra rècord de +8000 inscrits a la trobada que ha tingut lloc, per tercer any consecutiu, a Casa Llotja de Mar de Barcelona. 

Amb l’objectiu visibilitzar la qualitat del talent emprenedor, alguns dels casos d’èxit empresarials, així com d’inspirar i apropar el sector salut a la comunitat, Biocat ha organitzat una sessió en el marc del programa sota el títol “Hidden tips for success in healthcare”, que ha comptat amb la participació de l’Ana Maiques, CEO i Cofundadora de Neuroelectrics; Valerie Vanhooren, CEO i cofundadora d'ONA Therapeutics; Frederic Llordachs, CEO i cofundador de Doctomatic; Marc Martinell, CEO i cofundador de Minoryx Therapeutics; Pau Rodríguez CEO de MethinksAI i Markus Wilhems, CEO i Cofundadori de MOWOOT. Montserrat Daban Directora de Política Científica i Internacionalització de Biocat, ha moderat el diàleg.

La diversitat en l’àrea de recerca, el producte/servei, la fase i la tipologia d’startup (biotecnològiques, tecnologies mèdiques i digital health) ha facilitat l’intercanvi de diferents visions i perspectives sobre punts d’inflexió empresarials, el binomi èxit – fracàs, moments clau en les trajectòries professionals, estratègia i objectius empresarials i “confessions” interessants que han marcat les respectives experiències personals, entre d’altres. 

“Tot el que facis avui tindrà impacte en el futur del teu èxit” començava l’Anna Maiques “Les startups són com les muntanyes russes” seguia la Valerie, “Això no és una marató en el sentit de continuïtat, és més aviat un triatló, amb diferents fases i milestones que s’han d’entendre, aprendre i abordar diferent” afegia el Pau Rodríguez. I tots tres coincidien en la importància de seguir els teus instints i de somiar gran quan estàs engegant un projecte empresarial. 

La importància del talent i dels equips també ha estat un punt de consens i visions similars. Frederic Llordachs ha destacat la necessitat d’envoltar-se de persones que t’ajudin a arribar lluny i que creguin en el teu projecte, mentre que Pau Rodríguez s’ha centrat en la importància de trobar els perfils que complementin les teves habilitats, i que no han de ser necessàriament sèniors. Trobar talent en intel·ligència artificial, que és un camp que està en creixement i que està en procés de regulació, és un dels reptes que el Pau també ha posat sobre la taula. Per la seva banda, Marc Martinell, ha posat l’èmfasi en la importància de valorar els equips des del punt de la relació personal i de la confiança, per sobre inclús del seu currículum professional.

Un dels temes que ha generat diferents aproximacions ha estat el del fracàs, amb opinions contràries sobre d’on s’aprèn més, si després de l’èxit o del fracàs. Segons Ana Maiques, els emprenedors odien el fracàs i sempre intenten evitar-lo, de fet, considera que està “sobrevalorat”. En canvi, per Markus Wilhems, els moments de fracàs aporten més informació i aprenentatge que els d’èxit. En tot cas, han coincidit amb Marc Martinell en què sempre es pot aprendre de les petites victòries, que serveixen per continuar endavant.

Els últims minuts del diàleg ha sorgit un tema recurrent entre startups i emprenedors: “on són les calés?” preguntava el Frederic, alhora que tots han aprofitat per recordar la necessitat de finançament i inversió adequada pels bons projectes. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.