Vés al contingut

Set projectes del programa d’acceleració a CRAASH Barcelona, impulsat per Biocat en el marc del programa de bootcamps d’EIT Health, han començat a validar les seves tecnologies healthtech a diversos mercats europeus i el proper mes d’octubre ho faran a l’ecosistema de Boston.

Els projectes del programa han visitat els ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) durant juliol i setembre, respectivament, per validar l’encaix de mercat de la seva tecnologia.

“Els viatges a Paris i Delfit han estat molt profitosos per al nostre projecte”, destaca Alfons Carnicero, cofundador i CEO d’ABLE Human Motion, spinoff de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en col·laboració amb l’Institut Guttmann que desenvolupa un exoesquelet robòtic per casa, lleuger i de baix cost que ajuda a caminar a pacients amb lesió medul·lar, participant de CRAASH Barcelona.  “A Paris ens vam reunir amb una CRO especialitzada en proves clíniques a domicili, que ens ha servit per tenir una estimació més precisa del que ens pot costar un estudi d'aquestes característiques –destaca Carnicero-. A més, tant a Paris com a Delft hem visitat altres empreses d'exoesquelets mèdics i industrials per intercanviar experiències sobre proveïdors i estratègies de finançament i regulatòria”.

 

Propera parada: Boston

CRAASH Barcelona  és un programa intensiu de 12 setmanes que entrena projectes de recerca perquè comercialitzin les seves tecnologies healthtech en un període d’entre 3 i 5 anys. CRAASH Barcelona forma part del programa de bootcamps d’EIT Healthel principal consorci de salut europeu.

En la primera fase de CRAASH Barcelona, entre abril i juny, els projectes van rebre formació i assessorament mitjançant trobades presencials i virtuals amb experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent. 

Després de les visites a Delft i Paris, els equips de CRAASH Barcelona podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut. Tots els equips presentaran a l’octubre els seus projectes davant de l’ecosistema de Boston, en el marc de les Device Talks, on també participarà Biocat per fer una presentació de la BioRegió de Catalunya.

A més, dos dels projectes de CRAASH Barcelona han estat seleccionats per allargar la seva estada a la ciutat amb un programa d’immersió de tres setmanes organitzat per la Richi Foundation. Els seleccionats han estat ABLE (Assistive Biorobotic Low-cost Exoskeleton), projecte de la Universitat Politècnica de Catalunya, i iBreve, projecte de l’empresa irlandesa del mateix nom per desenvolupar un dispositiu wearable que millora la resistència a l’estrès analitzant els patrons de respiració de l’usuari mitjançant machine learning.

 

Primera edició amb vuit projectes

En la seva primera edició, CRAASH Barcelona compta amb vuit equips participants, sis dels quals de la BioRegió. Es tracta de Biel Smartgaze, projecte de Biel Glasses per desenvolupar unes ulleres electròniques; ABLE (Assistive Biorobotic Low-cost Exoskeleton), projecte de la UPC; Funny Friends, projecte de Vecmedical i l’Hospital Sant Joan de Déu per desenvolupar un sistema de rehabilitació respiratòria infantil; DeepStroke, projecte de Methinks per millorar la precisió i reduir el temps de diagnòstic i tractament de pacients amb ictus; ReMemory, projecte del Consorci Sanitari de Terrassa per desenvolupar un programa d’entrenament cognitiu per a persones amb deteriorament cognitiu lleu; i Quantum Bioscience, un test d’elastasa pancreàtica no invasiu per al diagnòstic d’insuficiència pancreàtica de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Hospital Universitari Parc Taulí.

A més, al programa hi participen QuantEmTool, projecte de la startup portuguesa B2Quant que ofereix un servei de software per automatitzar l’anàlisi d’imatges mèdiques, i iBreve, projecte irlandès per desenvolupar un dispositiu que millora la resistència a l’estrès.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.