Vés al contingut

REDACCIÓ

Genoma España, amb la col·laboració de l'Institut de Comerç Exterior (ICEX), el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i l'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio) ha llançat una convocatòria d'ajuts per facilitar la implantació comercial i la internacionalització de les empreses biotecnològiques espanyoles als Estats Units i, també, per fomentar la col·laboració tecnològica amb entitats nord-americanes amb menor cost i risc. El termini de sol·licitud finalitza el dia 31 de desembre de 2011.

Segons l'Informe Relevancia de la Biotecnología en España 2011 de Genoma España —que es presenta públicament el dia 20 de desembre a Madrid—, un dels indicadors més febles de la biotecnologia espanyola, tant en valor absolut com en creixement, és la inversió estrangera i la internacionalització del sector a través de la seva implantació a l'exterior mitjançant filials.

S'ha identificat Estats Units com el destí inicial més idoni per a la posada en marxa d'un programa d'internacionalització d'aquestes característiques, donat l'enorme mercat que representa aquest país, l'existència de mercats de capital ben desenvolupats i estructurats, la seva experiència acumulada en inversió especialitzada en biotecnologia, i el ric ecosistema d'agents en l'àrea de les ciències de la vida. D'altra banda, diferents estats nord-americans estan desenvolupant polítiques proactives per afavorir el desenvolupament de la indústria biotecnològica en els seus territoris, incloent atractives mesures fiscals, d'atracció d'inversió estrangera directa i dotació d'infraestructures.

Aquesta convocatòria, que es presenta com a programa USA Landing, suposa una posada en comú dels instruments disponibles i aplicables per part de Genoma España, ICEX i CDTI. Les empreses interessades han de presentar el projecte complet a Genoma España, i aquesta entitat indicarà les partides que són sufragades per Genoma (per valor del 50% de les despeses inicials d'implantació fins a un màxim de 15.000 dòlars per empresa) i les partides que s'han d'incloure en les convocatòries específiques de l'ICEX i CDTI (les empreses hauran de sol·licitar els ajuts a ICEX i CDTI paral·lelament i complir amb els requisits de sol·licitud i justificació establerts en els seus respectius programes).

Convocatòria i formulari d'inscripció

Consultes:
Genoma España (Belén Gilarranz)
belen.gilarranz@gen-es.org

Notícia relacionada: Genoma España llança una línia de crèdit de quatre milions d'euros (28/11/2011)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.