Vés al contingut

La plataforma de crowdfunding especialitzada en salut Capital Cell ha aconseguit tancar una ronda de finançament de 125.000 euros que va obrir a través de la seva pròpia plataforma de micro-donacions amb l’objectiu de desenvolupar una eina tecnològica més funcional, reforçar la posició com a plataforma supervisada per la CNMV i invertir en màrqueting.

La ronda ha estat liderada pels germans Xavier i Josep Castells, director financer i CEO d’Inkemia – IUCT, respectivament. Ells han aportat 30.000 euros i la inversió ha comptat amb el suport del Fons Europeu d’Inversions, dependent del Banc Europeu d’Inversions (BEI), i també hi han entrat professionals del sector sanitari i dos business angels (que entre tots posen els 95.000 restants).

Capital Cell es considera una plataforma d’equity crowdfunding especialitzada en biotecnologia i ciències de la vida que permet a qualsevol particular donar suport econòmic a emprenedors del sector amb una inversió mínima de 250 euros a canvi de disposar d’un percentatge de participació de l’empresa com a soci. D’ençà que es va fundar, a principis de 2015, la plataforma ha canalitzat amb èxit quatre campanyes per valor de 530.000 euros.

Se n’han beneficiat les biotecnològiques iProteosspin-off del Parc Científic de Barcelona que ha rebut 100.000 euros–, Mint Labsstart-up que participa al Bayer Grants4Apps i que ha aconseguit 150.000 euros–, ZeClinicsspin-off del PRBB que ha captat 100.000 euros– i Immune Tolerance –que ha fet un test genètic per reduir el risc d’infeccions hospitalàries. 

Paral·lelament a aquesta fita, Capital Cell està treballant per tancar un ronda de 5 milions d’euros al Regne Unit a través de WGP Global, que donaria l’impuls definitiu per convertir-la en la plataforma de referència per inversions d’empreses biomèdiques a Europa, segons considera l’equip. A més, hi ha un fons xinès que ha mostrat interès per l'empresa i podria invertir en 3-6 mesos. Després d'això, l'empresa espera sortir al mercat alternatiu bursàtil de Londres en 18-24 mesos.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.