Vés al contingut

REDACCIÓ

L'empresa Janus Developments i el centre tecnològic Leitat han rebut un reconeixement a l'esforç que dediquen per potenciar la igualtat d'oportunitats de les dones en les seves estructures organitzatives en el primer Fòrum Fem.talent, celebrat el dia 2 de desembre de 2011 a Barcelona. El Fòrum Fem.talent està impulsat per la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT) per debatre el paper de les dones en l'economia del coneixement.

El premi atorgat a Janus reconeix a l’empresa precisament per la paritat en el Consell d’Administració, ja que compta amb quatre dones d’un total de vuit membres. Maribel Berges, consellera y cofundadora de Janus, ha afirmat que "el bon govern no està renyit amb la mida, l’origen o el sector al que s’adscriu una empresa. Aconseguir una integració plena de la dona en els òrgans de direcció i de govern de les empreses només depèn de la voluntat dels seus accionistes". Per a Berges és fonamental que en les empreses es creiïn entorns que valorin el talent amb independència del gènere, i que estimulin la conciliació entre la vida familiar i professional, "ja que d’aquesta manera s’aconsegueix un millor equilibri en la presa de decisions, una millor vinculació dels treballadors amb l’empresa i una millor integració de l’empresa amb les necessitats de la societat".

La meitat dels membres del Consell d'Administració de l'empresa Janus Developments són dones.

Janus es va constituir el 2009 i centra la seva activitat en transformar el coneixement biomèdic en valor econòmic i social. Està adscrita a la bioincubadora del Parc Científic de Barcelona (PCB) i té un equip de set  treballadors i una xarxa de més de 40 col·laboradors i assessors nacionals i internacionals. En l’actualitat està desenvolupant 11 projectes a partir de patents originades en universitats i centres de recerca. També col·labora puntualment en la definició i implementació de l’estratègia d'R+D d'institucions, entre elles la Fundació Pasqual Maragall, i acompanya a empreses biotecnològiques com Archivel Farma que desenvolupa la vacuna Ruti contra la tuberculosi latent. Té com a socis financers a Ferrer Internacional, Enantia i CatalunyaCaixa. Janus preveu al 2011 una facturació aproximada de 850.000 euros i una inversió en R+D al voltant de 400.000 euros. L’empresa preveu tancar una segona ronda de finançament durant el primer trimestre del 2012.

Un 54% de la plantilla de Leitat són dones. El 2010, es va incorporar un agent per a la igualtat a l'organització.

Leitat és un centre tecnològic fundat el 1906, membre de la xarxa Tecnio i reconegut pel Ministeri de Ciència i Innovació, que té com a activitat principal col·laborar amb empreses i institucions afegint valor tecnològic tant en els productes com en els processos. Com a soci tecnològic té una clara voluntat de transformar els reptes tecnològics en valor econòmic i social. De la plantilla de 165 persones que tenia el 2010, un 54% són dones, segons l'informe corporatiu de Leitat de 2011. Durant el 2010 va incorporar un agent per a la igualtat.

La vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega; la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls van assistir a la inauguració del Fòrum Fem-talent.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.