Vés al contingut

REDACCIÓ

“El meu model d'emprenedor és Bill Rutters, fundador de Chiron, que després d'haver-se convertit en un científic de renom, ha demostrat una excel·lent visió per als mercats i les oportunitats comercials”, ha confesat Alexander von Gabain, president de la Junta de Govern de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (IET), durant la presentació de la conferència Youth and Entrepreneurship-Drivers of Innovation a Cracòvia (Polònia).

La conferència organitzada per l'IET, del 19 al 21 d'octubre de 2011, ha reunit estudiants amb esperit emprenedor, representants de la comunitat de l'IET i les KIC (comunitats de coneixement i innovació), institucions acadèmiques, empreses i polítics, que han interactuat d'una manera oberta, creativa i inspiradora.

Biocat, com a entitat impulsora i coordinadora de la candidatura de la futura comunitat de coneixement i innovació en salut de l'IET a Catalunya, ha assistit en els debats centrats en camps tan importants per als futurs empresaris com el desenvolupament d'idees i la seva transformació en un negoci i l'accés al finançament.

Durant aquests tres dies, els estudiants europeus han pogut identificar i començar a pensar com a empresaris en les seves respectives àrees de coneixement. També han pogut fer les seves contribucions per a la futura agenda d'emprenedoria i educació de l'IET.

Europa necessita un fort enfocament cap a l'emprenedoria

És d'abast públic que Europa s'enfronta a nombrosos reptes socials. La innovació, la creativitat i l'esperit emprenedor són elements de pes per fer front a aquests canvis. Si bé disposem de grans actius com ara universitats i entitats de recerca d'excel·lència i indústries fortes, sovint moltes idees no arriben en el mercat. El problema no és nou i l'estratègia EU2020 de la Unió Europea té un missatge clar: Europa ha de dedicar importants esforços addicionals per convertir-se en una economia del coneixement i la innovació.

La missió de l'IET precisament és donar suport l'emprenedoria i la formació. Per aquest motiu treballa a través de les KIC, que fomenten la innovació en termes de nous productes i serveis, ja sigui creant noves empreses o en les empreses existents, i vetllen pel talent empresarial. D'aquesta manera, les KIC no només ajuden a generar creixement i a crear llocs de treball, sinó que actuen per fer front a reptes de la societat europea i mundial com el canvi climàtic, les energies sostenibles i el futur de les TIC.

Durant la conferència de Cracòvia es van presentar els primers premis de l'IET per a emprenedors, que es concediran el 2012.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.