Vés al contingut

Amb només tres anys de vida, l'empresa Sepmag Tecnologies, que desenvolupa, fabrica i comercialitza equips de magnetoforesi de precisió al Parc Tecnològic del Vallès, ha obert una filial en un dels edificis més emblemàtics (191 Peachtree Tower) del downtown d'Atlanta (EUA). És la primera filial de l'empresa, un dels passos contemplats en el seu pla d'internacionalització per accelerar la seva penetració al mercat nord-americà. El 2008 les vendes de Sepmag van ser del 16% a l’Estat Espanyol, el 68% a la resta de l’Europa i un 16% entre Japó i Estats Units.

L’aposta de les autoritats de l’Estat de Geòrgia per la biotecnologia i les bones comunicacions aèries, amb vols directes a Barcelona i pràcticament a tots els aeroports nord-americans, han estat els dos factors decisius a l'hora d'escollir l’emplaçament. L'any passat, Sepmag va participar a la principal fira biotec mundial, la BIO, amb la delegació d'empreses catalanes que coordina Biocat, i que precisament es va celebrar a Atlanta. Va ser en el marc d'aquesta convenció quan els directius de Sepgmag van iniciar les converses i contactes per fer aquest salt als Estats Units.

La filial americana (Sepmag Technologies LLC) ha incorporat personal local de suport i dos Business Development Managers que provenen del sector de les partícules magnètiques (el material fungible que es fa servir amb els equips de magnetoforesi que produeix l'empresa). Els equips de Sepmag permeten accelerar i escalar els processos biotecnològics de purificació i separació, reduint el temps i el número de passos, el que comporta un augment de la productivitat amb una menor inversió inicial.

Fundada el 2007, l'empresa està participada per Inveready Seed Capital i ha rebut finançament d'ENISA i del programa NEOTEC del CDTI.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.