Vés al contingut

Redacció

L'Escola d'Estiu del Medicament —coorganitzada per la Universitat de Mont-real, BiopolisQuébec, el Parc Científic Barcelona (PCB), Biocat, l’Oncopôle, la Universitat Paul Sabatier i la Fundació InnaBioSanté— se segueix expandint internacionalment. Després de passar per Barcelona l’any passat, la quarta edició de l’Escola (SSM4) es farà a les ciutats de Mont-real i Quebec City (Quebec, Canadà) del 2 al 13 de juliol de 2012. El Quebec és una de les regions capdavanteres en innovació i biomedicina d’Amèrica del Nord.

L’Escola d’Estiu del Medicament ha anat creixent i consolidant-se any rere any perquè aporta valor i cobreix una necessitat formativa de professionals del sector farmacèutic. Està adreçada estudiants de l’àmbit de les ciències de la vida (graduats, màster, doctorats i postdoctorals), membres de la indústria biofarmacèutica i de les agències reguladores, investigadors, periodistes científics i altres professionals relacionats amb la matèria. El 2011 va comptar amb 25 participants seleccionats de vuit països diferents.

El programa de l’SSM4, de 70 hores, és interdisciplinari i innovador. Es diferencia d’altres programes formatius perquè cobreix tota la cadena de valor en el desenvolupament de medicaments, des de la idea inicial fins que aquests arriben al mercat. Estructurat en 15 sessions diferents, inclou:

  • ponències magistrals,
  • casos pràctics, 
  • sessions en grup, 
  • taules de debat,
  • una sessió industrial, 
  • presentació de pòsters sobre treballs de recerca
  • i visites a empreses farmacèutiques, parcs científics i centres de recerca capdavanters del Quebec.

El professorat està compost per experts de primer nivell de la indústria biofarmacèutica i d’entitats de recerca de països com els Estats Units, Canadà, França i Espanya, els quals aportaran coneixement dels àmbits de la recerca, la gestió empresarial i les administracions. De Catalunya, hi participaran el Dr. Jordi Quintana, director de la Plataforma Drug Discovery del PCB i el Dr. Ivo Gut, director del Centre Nacional d'Anàlisis Genòmica (CNAG).

Beques per als estudiants de Catalunya

La Universitat de Mont-real i Biocat atorguen quatre beques per cobrir les despeses de la inscripció i una part del bitllet d’avió. Per optar a una de les quatre beques de 2.000 $CAN (uns 1.550 euros) cal estudiar i/o treballar a Catalunya. Les beques s’atorgaran d'acord amb aquests criteris: encaix del currículum vitae amb la temàtica de l’SSM4, prioritat per a particulars i/o petites empreses i entitats, i ordre de recepció de la sol·licitud. Cal enviar el currículum vitae i una carta de presentació explicant les raons per les quals es vol participar a l’SSM4 a innovacio@biocat.cat abans del 8 de juny de 2012.

Inscripció oberta! Places limitades. Data límit: 20 de juny de 2012

Consultes:
Biocat (Àrea d'Innovació)
innovacio@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89

Coorganitzen:

  

          

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.