Vés al contingut

REDACCIÓ

Aquest octubre arrenca la segona edició de MEDlab, un programa col·laboratiu entre diferents entitats dels sectors de la salut i la tecnologia —entre elles Biocat—, que busca la creació ràpida de nous dispositius mèdics que cobreixin les necessitats que es detecten al mercat. El programa està impulsat per La Salle Technova Barcelona.

Es tracta d'un procés innovador dirigit i gestionat per l’equip de La Salle Technova, on hi participen tant generadors d’oportunitats (hospitals, entitats, centres tecnològics i universitats) com proveïdors de solucions (microempreses, pimes i grans empreses). El format està pensat de manera que en tres o quatre sessions es puguin dissenyar solucions que cobreixin les necessitats detectades per part dels especialistes del sector al mercat, de forma que cada participant aporti el seu know-how i expertesa. El desenvolupament dels dispositius mèdics és a través de consorcis d’empreses o spin-off.

El 2010 es va fer la primera edició del projecte, on hi van participar 24 entitats, i "del que ja se n'ha obtingut els primers resultats", explica la responsable del programa, Tania Sagaste. "Ara s’està buscant finançament per a un projecte de desenvolupament d’un nou dispositiu mèdic en el camp de l’apnea, format per un consorci amb set empreses participants", concreta Sagaste.

L’edició 2011 es presentarà amb una sessió plenària, el dia 26 d'octubre a les 9:30h, on s'exposaran les tendències del sector i les línies d’actuació.

Bloc

Per a més informació:
La Salle Technova Barcelona
Tania Sagaste (responsable del programa MEDlab)
tsagaste@technovabarcelona.org

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.