Vés al contingut

Orbital 40 és la marca del Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, inaugurat avui, amb l’aspiració de ser un nou pol de coneixement i d’atracció de talent a Catalunya, gràcies a la implicació de socis de referència com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el centre tecnològic Leitat.

Ubicat al nord de Terrassa –ciutat de llarga tradició industrial– i ben comunicat per l’autovia B-40, els seus principals actius són el Parc Audiovisual de Catalunya, en funcionament amb més de 20 empreses; Leitat, que està a punt de posar en marxa la nova seu de 10.000 metres quadrats; i el futur edifici Nexus III impulsat per la UPC i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, que serà un nou centre de transferència de tecnologia universitat-empresa.

Cal considerar que la UPC té a Terrassa el seu segon campus més important, dedicat a l’òptica i l’optometria, on hi treballen 37 grups de recerca. De fet, està previst que sigui aquesta entitat qui defineixi les línies mestres de la política científica i de recerca del nou Parc. Per la seva banda, Leitat compta amb dues divisions de negoci que es troben en plena expansión com són la biomèdica i la biotecnològica.

El Parc Científic i Tecnològic de Terrassa és un dels 10 pols d’innovació de Catalunya definits pel Govern de la Generalitat, orientats a crear nuclis d’innovació i estratègies d’atracció d’empreses i amb característiques comunes com ara infraestructures motor, teixit productiu consolidat, sistemes d’incubació d’empreses, connexió a xarxes i un entorn de qualitat.

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia; el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla i l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, han presidit l'acte que ha tingut lloc al plató 2 del Parc Audiovisual de Catalunya. Garmendia ha assegurat que iniciatives com aquesta “permeten l’entrada definitiva de les administracions locals en la ciència i la innovació del país”.

El Ministeri de Ciència i Innovació va destinar a Terrassa 6,7 milions de euros per a inversions entre el 2008 i 2010, una quantitat que es divideix en 4,8 milions d’euros per al Parc Audiovisual de Catalunya; 1,8 milions d’euros a Leitat; i la resta per a projectes estratègics en les àress de nanociència i nanotecnologia i transport i aeroespacial.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.