Les noves tendències en el sector salut, la indústria 'medtech' i la robòtica mèdica són alguns dels temes de la nova edició dels MOEBIO Short Programs
<p>Les primeres sessions d'aquests programes formatius han començat al gener i s'impartiran fins al juliol</p>
Aquest gener ha arrencat la segona edició dels MOEBIO Short Programs, cinc programes formatius creats per Biocat a partir del programa Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) i adreçats a estudiants, professionals o emprenedors per aportar-los coneixements pràctics sobre temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial. Cada programa té una durada màxima de 20 hores cadascun, dividides entre 3 i 8 sessions de diferent extensió, de manera que els interessats poden assistir a sessions individuals sense necessitat de realitzar el programa sencer.
La novetat d’ aquest any dels MOEBIO Short Programs és que alguns d’ells ofereixen descomptes del 30% per professionals d’hospitals i del 50% per estudiants de quart grau i de màster en els camps de l’economia, ciències de la vida i la salut, enginyeria i disseny.
El passat 18 i 19 de gener van començar dos dels cinc programes: Understanding Healthcare Systems i Update on the Life Sciences Industry. El programa Medical Devices I: Product development, s'iniciarà al febrer, i la resta de programes: Medical Devices II: Market Acces i Enterpreneurship and Managment, al maig.
Noves tendències en l’àmbit de les ciències de la vida
Dins del programa Update on the Life Sciences Industry, Montserrat Vendrell, directora del Barcelona Institute of Science and Technology, impartirà una sessió el 21 de gener sobre el futur de les ciències de la vida i les tendències que marcaran els propers anys. Fent èmfasi en temes com la telemedicina, la medicina personalitzada i la biologia sintètica o l’estimulació cerebral a través de tecnologies d’interfície.
La indústria medtech
En el mateix paquet de sessions anterior, Robert Harju-Jeanty, fundador de Medical Lead i mentor del Clinical Innovation Fellowships Program (CIF) al Center for Technology in Medicine and Health (CTMH) d’Estocolm, realitzarà una sessió el 2 de febrer sobre la indústria medtech. En aquesta sessió explicarà què és un dispositiu mèdic i proporcionarà les estadístiques clau dels principals accionistes del sector: número i tipus de companyia, inversió en R+D, ocupació, despesa en tecnologies mèdiques, número de patents presentades, ofertes de capital risc, etc. La sessió també cobrirà les tendències d'aquest sector per mida i creixement a partir del número de tecnologies mèdiques registrades i la cadena de valor (basada en la metodologia de Michael Porter).
Els reptes de la robòtica mèdica
El tercer paquet de sessions anomenat Medical Devices I: Product Development s’iniciarà el 5 de febrer i s’impartirà fins al mes juliol, amb una sessió mensual. Josep Amat, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i reconegut expert mundial en el camp de la robòtica aplicada, oferirà una sessió sobre els reptes en robòtica mèdica on explicarà què és la robòtica i quins són els diferents tipus de robòtica mèdica disponibles actualment. Discutirà sobre quines són les tendències actuals en aquest camp –especialment en cirurgia robòtica i intel·ligència artificial– i quines empreses estan actualment treballant en aquests àmbits.
MOEBIO Short Programs 2016:
- Understanding Healthcare Systems - INSCRIU-TE!
- Update on the Life Sciences Industry - INSCRIU-TE!
- Medical Devices I: Product Development - INSCRIU-TE!
- Medical Devices II: Market Access - INSCRIU-TE!
- Entrepreneurship and Management - INSCRIU-TE!
Més informació sobre el contingut dels programes i com inscriure's, al web dels MOEBIO Short Programs.