L'IMI obre la novena convocatòria amb 135 milions d'euros
Els projectes han de ser sobre nous tractaments per a les persones grans, l'ús de noves tecnologies per a la farmacovigilància i el desenvolupament d'antibiòtics.
Redacció
La Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI) ha llançat la novena convocatòria de propostes amb un pressupost de 135 milions d'euros (63 milions provinents del 7è Programa Marc de la UE i 72 milions de la Federació Europea d'Indústries Farmacèutiques) per finançar projectes de recerca farmacèutica i biofarmacèutica dins la Unió Europea. En l'anterior, el pressupost va ser de 242,7 milions.
Els temes científics que inclou són:
- Establir les bases de nous tractaments per prevenir o retardar la fragilitat i la pèrdua de massa muscular en les persones grans (49,31 milions d'euros).
- Aprofitar les noves tecnologies (xarxes socials, app i plataformes en línia) en matèria de farmacovigilància (4,56 milions d'euros).
- Conduir la reinversió en R+D+I i l'ús responsable dels antibiòtics (9,4 milions d'euros).
- Desenvolupament clínic d'antibiòtics per tractar patògens resistents (72,1 milions d'euros).
Per presentar-se a la convocatòria de l'IMI s'ha de fer, inicialment, a través d'un consorci format com a mínim per dues entitats (pimes, organismes de recerca, universitats, associacions de pacients o qualsevol altra entitat independent de l'EFPIA). El primer pas és enviar l'anomenada Expression of Interest abans del 9 d'octubre de 2013 i, posteriorment, les propostes preliminars seleccionades podran presentar les propostes completes.
Més informació sobre la convocatòria i sessions informatives al web de l'IMI. A Barcelona es va fer una jornada el dia 28 de juny, anunciada a l'agenda del sector del web de Biocat.
Consultes: infodesk@imi.europa.eu
Destacada presència de Catalunya
Dels 40 projectes de l'IMI que estan en marxa actualment, Catalunya participa en 18 d'ells a través d'empreses (Almirall, Esteve, Synapse Research, Chemotargets i Neuroscience Technologies), entitats (Vall d'Hebron Institut de Recerca, Institut de Salut Global de Barcelona, Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, Fundació IMIM, Institut Català de Ciències Cardiovasculars, Institut Català de Farmacologia i Parc de Salut Mar) i les universitats Pompeu Fabra, de Barcelona i Autònoma de Barcelona.
- Abirisk (Anti-Biopharmaceutical Immunization)
- Combacte (Combatting Bacterial Resistance in Europe)
- Direct (Diabetes research on patient stratification)
- EMIF (European Medical Information Framework)
- Emtrain (European Medicines Research Training Network)
- eTox (Integrating bioinformatics for the development of Expert systems allowing the in silico prediction of toxicities)
- Eu2P (European programme in Pharmacovigilance and Pharmacoepidemiology)
- EUPATI (European Patients' Academy on Therapeutic Innovation)
- Europain (Understanding chronic pain and improving its treatment)
- Open PHACTS (The Open Pharmacological Concepts Triple Store)
- Pharma-Cog (Prediction of cognitive properties of new drug candidates for neurodegenerative diseases in early clinical development)
- Pharmatrain (Pharmaceutical Medicine Training Programme)
- PRO-active (Physical Activity as a Crucial Patient Reported Outcome in COPD)
- Protect (Pharmacoepidemiological research on outcomes of therapeutics by a European consortium)
- Safe-T (Safer and Faster Evidence-based Translation)
- SafeSciMET (European Modular Education and Training Programme in Safety Sciences for Medicines)
- Translocation (Molecular basis of the bacterial cell wall permeability)
- U-Biopred (Unbiased biomarkers for the prediction of respiratory disease outcomes)