Vés al contingut

REDACCIÓ

El Ministeri de Ciència i Innovació (Micinn) ha concedit el distintiu de Ciutat de la Ciència i Innovació a 17 nous municipis, que se sumen als 30 que el van obtenir en la primera edició. Aquesta acreditació premia el compromís de les ciutats amb la R + D + I i la seva contribució des de l'esfera local al canvi de model productiu.

Les ciutats premiades en aquesta edició han estat: Barakaldo (Biscaia), Bilbao (Biscaia), Burgos, Lleida, Madrid, Màlaga i Móstoles (Madrid), en la categoria de més de 100.000 habitants; Alcalá de Guadaira (Sevilla), Alcoi (Alacant), Vila-real (Castelló) i Yecla (Múrcia), en la de 20.001 a 100.000 habitants; Abanto i Ciérvana (Biscaia), Cervera (Lleida), Etxebarri (Biscaia), Ejea de los Caballeros (Saragossa), Gotarrendura (Àvila ) i Los Santos de Maimona (Badajoz), a la de fins a 20.000 habitants.

Tots aquests municipis comptaran amb un seguit de beneficis en el marc de les polítiques d'R+D+i, ja que passen a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Xarxa Innpulso). La distinció s'obté per a un període de tres anys, i després la seva renovació depèn de les actuacions en matèria de ciència i innovació realitzades per cada ciutat durant aquest temps.

En aquesta edició s'ha valorat el grau de concordança dels projectes presentats amb l'Estratègia Estatal d'Innovació (e2i), l'esforç inversor dels ajuntaments en projectes d'innovació, l'impacte de les millores o canvis introduïts després de la implementació dels projectes innovadors (llocs de treball, creació d'empreses, projectes de compra pública innovadora o capital privat invertit) i haver possibilitat la contractació de tecnòlegs a través d'algun dels programes Inncorpora.

El jurat ha tingut en compte als ajuntaments que han signat amb el Ministeri el protocol d'adhesió a l'e2i: Bilbao, Lleida, Alcoi i Etxebarri.

Barcelona presideix el Consell Rector de la xarxa Innpulso

El passat mes de març es va triar l'Ajuntament de Barcelona per acollir la presidència del Consell Rector d'aquesta xarxa. Durant un any, Barcelona és l'encarregada de representar la xarxa Innpulso, de convocar les reunions del Ple, dirigir les deliberacions i executar els acords.

També es van seleccionar els sis ajuntaments vocals que formaran part del Consell Rector i que representen les diferents modalitats: San Sebastián i València, en la categoria de més de 100.000 habitants; Cáceres i Rivas Vaciamadrid, en la de 20.001 a 100.000, i Ermua i Benilloba en la modalitat de fins a 20.000 habitants.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.