Vés al contingut

Redacció

L’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra (OCC-UPF) ha anunciat que pren part al projecte europeu NERRI (Neuroenhancement Responsible Research and Innovation) que vol aplicar el concepte de recerca i innovació responsables a un camp científic nou que ha generat moltes expectatives però també molt debat, la neuromillora (neuroenhancement).

La neuromillora és una disciplina que investiga tractaments i aplicacions que permetin millorar les nostres capacitats mentals, no només per curar sinó per potenciar les habilitats cognitives de persones sanes. Prendre pastilles fabricades per tractar el dèficit d’atenció i aconseguir una concentració òptima, sotmetre’s a pràctiques d’estimulació cranial profunda (deep brain stimulation) o estimulació magnètica transcranial són alguns exemples del que es pot considerar neuromillora.

El projecte NERRI està liderat per la xarxa de comunicació científica més important de Portugal, Ciencia Viva, i hi participen 18 organitzacions d’11 països relacionades amb la neurociència i la comunicació, però també sobre sociologia, ètica i dret. La durada del NERRI és de tres anys (de 2013 a 2015) i està finançat per la Comissió Europea dins del 7è Programa Marc.

L’OCC es va crear l’any 1994 per investigar la transmissió de contingut sobre ciència i tecnologia a la societat i per analitzar la relació existent entre ciència, mitjans i societat. L’Observatori està involucrat en altres projectes europeus punters com ara el Places o el KiiCS i anualment organitza el Campus Gutenberg a Barcelona i redacta l’Informe Quiral.

El web del NERRI serà una font d’informació i recursos per a tots aquells interessats en aquest nou camp de recerca, tant en els aspectes científics com en els associats a qüestions ètiques o legislatives.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.