Més de 160 professionals confirmats a l'ONCO Emergence Forum de Barcelona
<p>El congrés de ‘networking’ per crear projectes col·laboratius en oncologia tindrà lloc a Barcelona el 21 i 22 de juny i el registre és gratuït</p>
Més de 160 professionals de l'àmbit de l'oncologia han confirmat ja la seva assistència a l’ONCO Emergence Forum, el congrés de networking coorganitzat per Biocat que tindrà lloc a Barcelona els propers 21 i 22 de juny. L'entrada és lliure i gratuïta a totes les activitats, i el registre està obert fins l’11 de juny.
L’ONCO Emergence Forum s’adreça a investigadors, estudiants de postgrau, personal d'hospitals, gerents de projectes, empresaris i representants d'empreses en el camp de l’oncologia, entre d'altres. L'objectiu és afavorir la creació de consorcis multidisciplinaris, xarxes i projectes col·laboratius en oncologia que siguin capaços d'aplicar a convocatòries de la Comissió Europea i bilaterals.
El congrés comptarà amb sessions plenàries multidisciplinars i sessions científiques a càrrec de ponents com Manel Esteller, director del Programa d'Epigenètica del Càncer d’IDIBELL; Joaquín Arribas, director científic de l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron (VHIO); Salvador Aznar, líder del grup Stem Cells de l’IRB Barcelona, que acaba de rebre una ERC Advanced Grant; Roger Gomis, líder del grup de Control de creixement i metàstasi del càncer de l’IRB Barcelona; Roland Bugat, coordinador científic d’ONCONET SUDOE, Universitat Toulouse III Paul Sabatier; José Manuel Nascimento, director de la Clínica Universitària d'Oncologia de la Universitat de Coimbra; Luís Costa. Director de la divisió d'Oncologia a l'Hospital de Santa Maria – Centro Hospitalar Lisboa Norte; José Antonio Lopes Feio, Director de Serveis farmacèutics del Centro Hospitalar e Universitário de Coimbra; Pierre Cordelier, Director de Recerca de l'Institut national de la santé et de la recherche médicale (INSERM, França); o Laura Soucek, fundadora de Peptomyc. Algunes de les sessions ja tenen places exhaurides.
A més, per fomentar la interacció entre els diferents agents d'innovació en l'àmbit de l'oncologia, l’ONCO Emergence Forum comptarà amb sessions de partnering. Per participar-hi, els interessats s'han de registrar com assistents al congrés, seleccionar la seva assistència a totes les sessions marcades a l'agenda com a "One2One meetings" i buscar les reunions que els interessin.
Pòsters i presentacions de ‘tech transfer’
El passat 13 de maig es va tancar la convocatòria de pòsters científics sobre estudis o millors pràctiques en investigació oncològica o pràctica clínica. Se n'han seleccionat 14. Pel que fa a la tech transfer competition (competició de transferència de tecnologia), el passat 13 de maig es va tancar la convocatòria de candidatures i s'han seleccionat una dotzena d'emprenedors europeus, TTO i investigadors que estan desenvolupant noves tecnologies d'una entitat de recerca que està preparada per a la llicència o que n'ha començat el desenvolupament a través d'una spinoff. L'objectiu d'aquesta sessió és promoure aliances i generar projectes col·laboratius d'hospitals i acadèmics a altres grups d'interès. Els participants seleccionats presentaran els seus projectes innovadors en 6 minuts davant d'un jurat. La idea més reeixida guanyarà 1.500 euros.
L’ONCO Emergence Forum, que tindrà lloc a la Fira Gran Via de Barcelona, forma part del projecte europeu Onconet Sudoe, cofinançat pel programa Interreg Sudoe i amb Biocat com a membre, que va néixer amb l'objectiu d'establir una xarxa d’excel·lència permanent en oncologia a través de la mobilització d’actors sanitaris de l’espai sud-oest d’Europa al voltant de la prevenció, la diagnosi, l’assistència i la investigació translacional.