Vés al contingut

Minoryx Therapeutics ha anunciat l’inici de la Fase 1 de l’assaig clínic en humans amb el seu compost principal, el MIN-102. La companyia, ubicada a Mataró, està especialitzada en el descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs per a malalties minoritàries.

MIN-102, agonista de PPAR gamma que es diferencia per un perfil superior a altres agonistes, està indicat per a malalties relacionades amb el sistema nerviós central i ha mostrat una excel·lent eficàcia en viu.

Durant la Fase 1 d’aquest estudi s’avaluarà la farmacocinètica, la seguretat, la tolerabilitat i la penetració al cervell de MIN-102, després de l’administració de dosis creixents úniques i repetides en voluntaris sans. S’espera disposar de resultats a finals d’any.

 

Malaltia neurodegenerativa

MIN-102 té com a objectiu tractar l’adrenoleucodistròfia (X-ALD), malaltia neurodegenerativa minoritària, crònica, debilitant i mortal. A l’actualitat, no existeix cap tractament farmacològic per a aquesta malaltia i MIN-102 representa l’únic producte en desenvolupament amb potencial.

“La dosificació dels primers individus a l’assaig de Fase 1, és una fita molt important per a Minoryx i ens porta un pas més a prop d’oferir una opció terapèutica potencialment significativa per a la X-ALD”, ha manifestat Marc Martinell, director general de Minoryx. “Esperem amb gran interès els resultats de l’assaig clínic i planegem iniciar els assajos clínics en pacients amb X-ALD a principis de 2017”, ha assenyalat Martinell. 

 

Notícies relacionades:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.