Vés al contingut

Facilitar a les empreses i entitats catalanes que treballen entre la fotònica i les ciències de la vida i de la salut, l’entrada als mercats d’Estats Units, Canadà, Japó, Corea del Sud, Austràlia, Israel, Nova Zelanda i Singapur. Aquest és l’objectiu de l’European Cluster Partnership in Photonics for Health, més conegut com a LASER-GO, engegat aquest mes de gener per Biocat conjuntament amb altres cinc ecosistemes europeus de ciències de la vida i de la salut.

A través de LASER-GO, Biocat publicarà properament convocatòries per a missions empresarials que s’organitzaran a aquests països, indicats com a mercats propietaris per les empreses de la BioRegió a través de l’Enquesta d’Internacionalització 2017. Si no et vols perdre cap convocatòria d’aquestes missions, subscriu-te a la llista de distribució de Biocat.

Mitjançant LASER-GO, Biocat també signarà acords de col·laboració per a facilitar l’aterratge empresarial d’aquest tipus de companyies. Aquests acords seguirán un model semblant als anomenats Gateways del projecte europeu bioXclusters plus per l’aterratge de companyies de medicina personalitzada a diversos mercats, i dels quals ja s’han beneficiat empreses catalanes com Anaxomics i Avida Biotech. 

Biocat presentarà a Estats Units, Canadà, Japó, Corea del Sud, Austràlia, Israel, Nova Zelanda i Singapur les potencialitats catalanes en l’àmbit de la fotònica, un sector en creixement a la BioRegió. En aquest camp, Catalunya compta amb centres punters com l’ICFO  —considerada la millor institució del món en física pel Max Planck Institute— i empreses com Hemophotonics, Radiantis, Signadyne -spinoff de l'lCFO adquirida al 2016 pel gegant Keysight Technologies-, ProcareLight, Coronis Computing, Fractalmed, Transmural Biotech, Wegapixel, Dycare, Galgo Medical, Alma IT Systems, Braingaze, QMENTA (abans MintLabs), COSINGO-Imagine Optics Spain, INTERmedic, Impetux Optics o Wegapixel.

LASER-GO compta amb un pressupost global de mig milió d’euros, està co-finançat per la Unió Europea a través d’EASME (Executive Agency for SMEs) i té una durada prevista de 18 mesos. A més de Biocat, LASER-GO està integrat per Opticsvalley, el clúster més gran de França especialitzat en òptica, fotònica, electrònica i software; Human.technology Styria, el principal clúster d'Àustria especialitzat en ciències de la vida i tecnologia sanitària; el Laser and Engineering Cluster (LITEK), el principal clúster d'alta tecnologia a Lituània, centrat en optoelectrònica i tecnologies làser; Medicen (Paris), un dels clústers més grans d'Europa especialitzats en biotecnologia, digital health i dispositius mèdics; i Optence, un dels clústers destacats en tecnologia òptica a Alemanya.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.