Vés al contingut

Amb motiu de la celebració del seu desè aniversari, Biocat celebra una nova edició del Fòrum de la BioRegió de Catalunya el proper 25 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya per reunir els agents que integren l’ecosistema català de ciències de la vida i la salut, i reflexionar sobre els reptes i les oportunitats que es presenten en l’actual entorn de canvi i transformació sectorial.

Durant la trobada, experts internacionals presentaran experiències de col·laboració publicoprivada i explicaran les tendències i futur de la biofarma, el tecmed i el digital health, en el marc d’un escenari mundial caracteritzat per la incertesa econòmica, la volatilitat del mercat, els canvis regulatoris i una major demanda d’innovació i de creació de valor. Cada taula abordarà un tema transversal prioritari per la BioRegió de Catalunya.

El Fòrum de la BioRegió es va celebrar de manera consecutiva entre 2008 i 2011. L’última edició va reunir més de 450 directius i professionals del sector, i la trobada d’enguany espera aplegar els key opinion leaders locals i internacionals, ja que per primer cop la trobada estarà oberta a públic internacional.

L’organització de l’esdeveniment és a càrrec de Biocat i està obert al patrocini de les empreses i institucions que desitgin visibilitzar-se davant els agents de la BioRegió. De moment està confirmada la participació de Mind the Byte i Biokit com a col·laboradors. 

 

Com crear valor en un entorn canviant, el leitmotiv del programa

El programa del Fòrum ofereix una visió global, profunda i necessària envers les tendències actuals i els reptes futurs del sector de les ciències de la vida i la salut. És una cita imprescindible per actualitzar-se, descobrir noves maneres de crear valor, identificar oportunitats de negoci i guanyar competitivitat. S’ha concebut perquè els assistents puguin inspirar-se amb les experiències aplicables al seu model de negoci i, alhora, augmentar el coneixement sobre els avanços de la indústria de la mà dels millors experts internacionals.

Com a keynote speaker comptarem amb Simon Howell, fundador i director no-executiu de MedCity i degà del Guy's Campus del King’s College London. MedCity promou la inversió i l'emprenedoria en ciències de la vida a la regió del sud- est d'Anglaterra. 

Durant la primera sessió, l’anterior presidenta i directora general del Massachusetts Life Sciences Center (EUA), Susan W. Bannister, i l’assessora principal en la innovació de sistemes de salut de MaRS Discovery District (Canadà), Zayna Khayat, presentaran els seus models d’èxit de col·laboració publicoprivada i valorització tecnològica.

Les dues ponents són expertes en innovació en salut. Mentre que Bannister ha estat destacada com una de les deu dones en biotech més influents pel Boston Globe, Khayat treballa perquè els sistemes de salut adoptin la tecnologia més adequada per millorar la salut pública i el seu rendiment i també impulsa la nova economia de la salut.

La jornada també aprofundirà en les noves tendències i reptes de la indústria de la salut amb la participació de tres ponents internacionals especialitzats en els tres subsectors principals. La sessió, patrocinada per Biokit, comptarà amb el soci director del Monacon Beteiligungs GmbH, Michael Müller, que parlarà sobre els reptes del sector biofarma; el soci gerent d’Innovation in Medtech LLC, David Cassak, que aprofundirà en els nous paradigmes de les tecnologies mèdiques i el soci i director de la junta de Draper Esprit, Vishal Gulati, que explicarà el futur del sector digital health

El programa es completarà amb una conferència inaugural, un debat sobre la necessitat que Catalunya compti amb la figura d’un Chief Scientist, on participarà Mehrdad Hariri, director general i president del Canadian Science Policy Centre (CPSC), i un diàleg sobre ciència entre Andreu Mas Colell i Josep Maria Martorell.

 

Biocat estrena un cicle de diàlegs sobre la BioRegió

Per celebrar el seu desè aniversari, Biocat estrenarà el mateix dia el cicle de diàlegs sobre la BioRegió: “10 converses per explicar els 10 propers anys”. Aquests diàlegs aprofundiran sobre una sèrie de temàtiques d’interès per tots aquells que formen part de l’ecosistema a Catalunya. La primera sessió comptarà amb Andreu Mas Colell i Josep Maria Martorell per debatre sobre ciència.

Les inscripcions pel Fòrum de la BioRegió romandran obertes del dilluns 26 de setembre al dimecres 23 de novembre.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.