Vés al contingut

Omnia Molecular, ubicada al Parc Científic de Barcelona (PCB), ha tancat una ronda de finançament de 2,1 milions d'euros dirigida a accelerar el seu creixement. La gestora de capital risc de "la Caixa", que segueix apostant per les empreses bio, ha liderat aquesta ronda, a la qual se sumen els socis promotors i el nou equip directiu. A més, compta amb el suport de l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA). Biocat avançava aquesta notícia en el seu últim butlletí informatiu.

Omnia està centrada en el desenvolupament de nous antibiòtics contra infeccions hospitalàries difícils de tractar. La companyia és propietària d'una nova tecnologia per detectar tant l'activitat antibiòtica com la potencial toxicitat de nous compostos, accelerant el procés de descobriment i desenvolupament de compostos eficaços i no tòxics.

Més específicament, l'objectiu d'aquesta nova ronda és finançar el desenvolupament dels seus compostos més prometedors i entrar en fase preclínica amb diversos d'ells de cara el 2012. Els primers assajos en humans estan previstos per al 2014. Algun d'aquests compostos estarà a disposició per ser desenvolupat conjuntament amb socis de la indústria farmacèutica un cop s'hagi demostrat la seva eficàcia en els models animals.

Nous directius de perfil internacional

Omnia compta amb el suport de Caixa Capital Risc des de 2007. Coincidint amb aquesta injecció de capital s'incorporen nous perfils internacionals a l'equip directiu. Raphael Klingmann, amb 20 anys d'experiència directiva internacional a Bayer AG i Solvay-Abbott, desenvoluparà les funcions de CEO. En el Consell d'Administració s'incorpora Dariusch Mani, amb més de dues dècades d'experiència en empreses farmacèutiques i biotecnològiques com Schering AG, Madaus i Gebre Pharma. Lluís Ribas de Pouplana, investigador ICREA de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) que ha exercit en centres de referència com el Massachusetts Institute of Technology (MIT) o The Scripps Research Institute, continuarà la seva tasca com a director Científic i president del Consell Científic Assessor. D'altra banda, Oscar Rey, procedent de laboratoris Salvat, serà el director de Descobriment i Desenvolupament de Fàrmacs.

El mercat global d'antibiòtics i antivirals ha crescut en els últims anys a ritmes del 8%, amb vendes anuals superiors als 50.000 milions d'euros en els set mercats principals a nivell mundial. No obstant això, la quantitat de productes en desenvolupament ha disminuït enormement en paral·lel a l'expiració de les patents més lucratives, cosa que ha provocat un renovat interès en nous compostos antiinfecciosos innovadors. De fet, s'estima que el 2011 se superin els 60.000 milions d'euros en les vendes d'antiinfecciosos.

Aquesta notícia coincideix amb un èxit científic liderat per Lluís Ribas. Un estudi de l'equip de Ribas a l'IRB Barcelona ha estat seleccionat "Article de la setmana" per la revista Journal of Biological Chemistry, i es publicarà el proper desembre (ja està disponible on-line).

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.