Vés al contingut

 1. Comencem amb la presentació de la Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya, una iniciativa amb un total de 45 empreses i entitats adherides, que permetrà promoure la investigació i el desenvolupament d’aquests medicaments per generar un impacte econòmic i social a Catalunya.
   
 2. Continuant amb teràpies avançades, l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha posat la primera pedra de la nova unitat de teràpies avançades de l’hospital, un dels pocs de tot el món autoritzats per produir medicaments d’immunoteràpia. 
   
 3. Pel que fa a nous projectes, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha anunciat la creació del primer laboratori d'Europa dedicat al teixit cerebral viu de pacients pediàtrics i la col·laboració amb la Fundació Amancio Ortega per crear un centre pioner en la investigació de malalties minoritàries. Per altra banda, HM Hospitales ha anunciat la seva intenció d'obrir un nou centre sanitari a Catalunya, amb una inversió prevista de 50 milions d'euros.
   
 4. Una mostra de l’excel·lència i la innovació dels hospitals de la BioRegió és l’Hospital del Mar, qui ha practicat la primera cirurgia làser de l’Estat espanyol per a tumors cerebrals.
   
 5. Respecte novetats en startups del sector, tres empreses catalanes han destacat significativament amb assoliments que reforcen la seva posició de lideratge i innovació a nivell global. Per una banda, Mediktor ha adquirit la seva competidora Sensely per ampliar la seva presència als Estats Units i consolidar-se com a líder en l'avaluació de símptomes mitjançant intel·ligència artificial; la startup catalana Sycai ha estat reconeguda com l’startup més disruptiva a la prestigiosa conferència South Summit i l'empresa biotecnològica Oryzon ha fet públics nous avenços significatius en els seus tractaments per a la leucèmia, fet que ha generat una resposta positiva en els mercats financers amb un increment notable en el valor de les seves accions. Usmima (Mowoot) ha tancat una ronda de finançament a Capital Cell de prop de 440.000 euros.
   
 6. Pel que fa als fons de finançament establerts a la BioRegió de Catalunya, Inveready ha creat un nou servei d’assessorament en inversió directa per a family offices, inversors institucionals i propietaris de grups industrials. I Asabys ha liderat una ronda de 17 M€ a la biotecnològica belga Augustine Therapeutics, una companyia que desenvolupa fàrmacs per a malalties neurodegeneratives i cardiometabòliques.
   
 7. En el pipeline de la BioRegió de Catalunya, BCN Peptides ha llançat l'assaig clínic RETISOM destinat a pacients amb Retinopatia Diabètica de moderada-severa en vuit centres oftalmològics.
   
 8. Respecte a les grans empreses, Grifols ha tancat la venda del 20% de la seva participació en Shanghai Raas al grup Haier per un total de 1.600 milions d'euros i Almirall ha obtingut l'aprovació de la Food and Drug Administration (FDA) dels Estats Units per estendre l'ús del seu fàrmac per al tractament de la queratosi actínica.
   
 9. Quant a nous aterratges, la multinacional suïssa Galderma es reforça a Barcelona amb unes noves oficines de 1.500 metres quadrats per a 150 treballadors.
   
 10. Donem l’enhorabona als guardonats amb els Premis Nacionals de Recerca 2023 per les seves destacades contribucions a la recerca i innovació: Eduard Batlle - Premi Nacional de Recerca, Mar Reguant - Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, Fundació Dr. Antoni Esteve - Premi Nacional de Mecenatge Científic, Fundació Catalunya La Pedrera - Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, Museu de la Ciència CosmoCaixa - Premi Nacional de Comunicació Científica i IRB Barcelona i ICREA per Nuage Therapeutics - Premi Nacional d’Innovació a la Creació d’una Empresa de Base Científica.
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.