Vés al contingut

Biocat ha publicat la seva Memòria d’activitats 2018, un recull dels principals projectes, noves iniciatives i indicadors d’un any intens impulsant una estratègia basada en tres prioritats: fer créixer la innovació i accelerar els projectes i empreses del sector, desenvolupar talent i impulsar el coneixement, i posicionar internacionalment la BioRegió de Catalunya.

Entre les principals fites de l’any destaca la posada en marxa de nous projectes com The Investment Readiness Series, iniciativa que pretén augmentar el flux de projectes llestos per ser invertits, i CRAASH Barcelona, programa d’acceleració que ajuda equips de recerca europeus a llançar al mercat les seves innovacions healthtech.

L’esdeveniment més destacat de l’any va ser la presentació al desembre d’una nova edició de l’Informe Biocat, l’estudi de referència que analitza el sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya biennalment. L’acte de presentació va estar presidit pel Molt Hble. Sr. Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya, qui també obre la Memòria Anual.

“Catalunya és comparable a qualsevol dels països referents en aquest àmbit. Tinguem-ho clar: tenim tots els ingredients i són d’altíssima qualitat. De nosaltres depèn, com hem fet fins ara, que els sapiguem utilitzar i potenciar -destaca Torra a la carta de benvinguda de la Memòria-. És per això que com a president de Catalunya vull reconèixer públicament la feina de Biocat i la de tots els agents de la BioRegió, que dia rere dia contribuïu a enfortir i consolidar aquest sector.”

2018 va ser també un any de novetats a l’equip directiu, on destaca el nomenament de Jordi Naval com a nou Director General de Biocat i de Núria Martí com a nova Directora d’Innovació.

“Biocat va presentar el 2018 una Visió 2025 altament ambiciosa, amb Catalunya i la seva capital, Barcelona, situades entre els tres principals hubs biomèdics d’Europa. Per assolir aquesta Visió 2025, Biocat ha començat a posar en marxa accions dirigides a consolidar l’enorme conjunt d’actius de la BioRegió, i impulsar les seves capacitats per guanyar posicions en els principals rankings de la indústria mundial en ciències de la vida i la salut”, subratlla Jordi Naval en la seva carta de benvinguda de la Memòria.

A més, durant 2018 Biocat va llençar el nou Portal bibliomètric de la BioRegió de Catalunya, amb dades sobre la producció científica en biomedicina a Catalunya, va celebrar el cinquè aniversari de Moebio i va continuar treballant en B·Debate, Health & Bio Team Dating, projectes internacionals i potenciant la visibilitat del sector a través de diferents canals de comunicació i de la participació en fires i convencions.

 

Consulta la Memòria Biocat 2018:

http://memoria2018.biocat.cat

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.