Vés al contingut

Biocat ha publicat la seva Memòria d’activitats 2019, un recull dels principals projectes, iniciatives i indicadors d’un any en què la institució va continuar treballant per escalar la BioRegió i posicionar-la com un dels ecosistemes de referència internacional en el sector de les ciències de la vida i la salut. Amb aquesta finalitat, es van consolidar diversos programes destinats al desenvolupament de talent, la difusió del coneixement sectorial, la innovació i acceleració de projectes i empreses i el posicionament internacional de la BioRegió. “La força de la innovació, el posicionament internacional, el magnetisme per al talent i la inversió que es llegeixen en aquestes pàgines són un estímul per a un país capdavanter en coneixement, que vol liderar les solucions i que vol ser referent per a les generacions que han de venir”, escriu el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a la carta de benvinguda de la Memòria.

Un dels esdeveniments més destacats del 2019 va tenir lloc al maig, amb la celebració per primera vegada a Barcelona de Bio€quity, el principal esdeveniment d’inversió anual dedicat a la indústria biofarmacèutica europea. La conferència va congregar 361 companyies –59 de catalanes– i 597 delegats de 26 països, i s’hi van dur a terme 2.025 reunions one-to-one que van permetre explorar noves oportunitats de negoci. “El fet que Barcelona fos escollida no va ser aleatori: ciència excel·lent, xarxa d'inversors locals i una àmplia representació d'empreses especialitzades garantien una trobada que va demostrar que la BioRegió s'ha convertit en un destí prioritari per a la inversió biotecnològica a Europa”, destaca el Director General de Biocat, Jordi Naval, a la seva carta de benvinguda de la Memòria.

 

Posicionament internacional

En el camp de l’acceleració, al 2019 Biocat va llançar un nou programa, Here comes your lead, amb l’objectiu d’accelerar el procés de drug discovery. L’esdeveniment va seguir el model d’un marketplace on hi van participar 31 projectes que van mantenir 85 reunions amb 7 plataformes, CROs i big pharma nacionals i internacionals. 

També va destacar el programa The Investment Readiness Series, una iniciativa que posa en contacte inversors internacionals especialitzats amb un portafoli de més de 800 projectes i startups innovadores. De les 3 edicions celebrades a Barcelona al 2019, una es va enfocar en el mercat francès. Al llarg de l’any, els TIRS van facilitar prop de 150 interaccions significatives entre potencials inversors i emprenedors o investigadors de la BioRegió.

De cara al futur proper, i en el context actual marcat per la Covid-19, Naval afirma en la seva carta que és hora d'“apostar pel potencial de la BioRegió” i destaca els principals reptes que hauran de plantejar-se per aconseguir-ho: “Mantenir l’extraordinari nivell de la nostra recerca i innovació, demostrar el retorn de la inversió en el talent local i reduir barreres fiscals”. En aquesta línia, Torra assenyala també: “Si el nostre sistema de R+D és punter, tenim la responsabilitat de liderar les solucions als reptes a què ens enfrontem, tant els propis com els globals, que en aquests moments transcendentals són els mateixos”.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.