Vés al contingut

REDACCIÓ

La multinacional alemanya Seeger Engineering AG, especialitzada en la producció d’energia a través de biomassa, projecta ubicar a Catalunya tres noves centrals de cogeneració de biomassa, que suposarien una inversió total de 118,3 milions d’euros. Els plans de la companyia, que permetrien la creació de més de 500 nous llocs de treball —entre directes i indirectes—, passen per instal·lar les plantes a Flix (Tarragona), La Garriga (Barcelona) i Albons (Girona) i una filial a Sabadell (Barcelona).
 
Seeger Engineering AG rep el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
 
Els avantatges mediambientals de les noves centrals es basen en l’aprofitament dels residus de fusta de diferent origen per generar energia renovable. De manera conjunta, les tres plantes sumen capacitat per produir 150.000 tones de biocombustibles.
 
Seeger Engineering AGha treballat durant més de tres dècades en el desenvolupament de sistemes globals per a la generació d'energia a partir de la biomassa. L’empresa alemanya ha estat especialment activa en la construcció de centrals de cogeneració amb biomassa, centrals tèrmiques i fàbriques per a la producció de pèl·lets de qualitat, especialment per a usos tèrmics domèstics. Els darrers anys ha participat en el desenvolupament de la bioenergia a Alemanya amb més de 70 projectes, i ha iniciat recentment la seva internacionalització als Estat Units, a diversos països de la Unió Europea i a Amèrica Llatina.

Més informació al web del Departament d'Empresa i Ocupació.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.